1. 76.
    +1
    Yüzyıllardır insanlığın en çok hayalini kurduğu, aynı zamanda en karanlık kabuslarına giren
    "zombiler" gerçek oluyor. Amerika'nın Pittsburgh kentindeki "Safar Araştırma Merkezi" ndeki
    bilimadamları, köpekleri klinik olarak öldürdükten 3 saat sonra canlandırabildiklerini açıklamıştı.

    Ancak tüyleri ürperten bir korku filminin repliklerine benzer bu açıklamanın altında, insanlık için
    verem tedavisi veya çiçek aşısı gibi önemli bir gelişme yatıyordu.

    "Suspend Animation (Uzatılmış canlandırma)" denilen bu teknikte, uzmanlar köpeğin damarlarında dolaşan bütün kanı boşalttı.Ve damarlar soğuk ve tuzlu suyla dolduruldu. Nefes almayan, kalbi atmayan ve tüm beyin fonksiyonlarını yitiren köpek, klinik olarak ölmüş oldu.

    Kansas Bethany Tıp Merkezine goturulen köpek burdaki kontrolleri yapılırken normalde 37 derece olan vücut ısısı da 7 derece kadar düştü. 3 saat sonra tuzlu su boşaltılarak, köpeğin kendi kanı damarlara enjekte edildi. Elektroşokla kalbi çalıştırılan köpek, kısa süren ölümün ardından tekrar hayata dönmesi ve ardından Dr.Martin helrbog'un kolunu ısırması paniğe sebep oldu. Yetkililerce köpek zor kontrol altına alındı fakat aradan 10 dk geçtikten sonra aynı etkileşimin Dr.Martin helrborg da göstermesi korkulara sebebiyet verdi. Bölgeden gelen bilgilere göre bir çeşit virüsün harekete geçtiği ve yayılmasını engellemek amacıyla acil koduyla tüm personelin karantina altına alındığı söylendi.

    Bölgeden gelen bilgiler şu an için basından saklanıyor ve bölge komple karantina altına alındıgı ve kimsenin yaklaştırılmadığı söyleniyor..

    Yetkililerden henuz net bir açıklama yapılmış değil...

    Gelişmeleri takip ediyoruz...

    CNNTurk
    ···
   tümünü göster