1. 1.
    -1
    bu derin devlet olayını anlamayan bazı insanlar var.. faizlerin %60lardan tek hanelere inmesi bu dünya ekonomisini elinde bulunduran birtakım kişilerin işine gelirmi? tabiki de gelmez türkiyenin ekonomik anlamda gelişmesini bu adamlar istememekle beraber bunu engelleme, ülkeyi bölme girişiminde bulunuyor.. geçen bi resim gördüm ingilterede sanırsam hatalıysam affola polis eylemcilerin üzerine köpek salıyor bildiğin bu dünya gündeminde sert müdahele diye yer almazkan polisin uyarılarına rağmen sonrasında sıkılan biber gazı bütün ülkerin gündeminden düşmüyor..

    yanlış anlaşılma olmasın bende eylemin ilk günlerinde beşiktaştaydım, halk hareketine katılıp polisin orantısız güç kullanmasını protesto etmek için ordaydım..ama eylem dediğinin bi amacı olmalı oraya toplanan herkesin ağzından farklı birşey çıkıyor bir bütünlük yok olaylar öyle bi hal alıyor ki 3. köprü, yeni hava limanını protesto olaylarına dönüşüyor... gezi parkındaki eylemcilerinin istekleri arasında bunların yer alması komik değilmi sizce de? yeni yapılacak olan hava limanının avrupadaki en büyük hava limanı olacak olması şu anda bu kozu elinde bulunduran almanyanın işine haliyle gelmeyecek, bu hava limanının ekonomiye, işgücüne olan katkısından bahsetmiyorum bile.. almanya asya üzerinden gelen uçuşların aktarma noktasıyken bu özelliğini türkiyeye kaptıracak olmasıi bunu istememsi normal.. bunun yanında boğaz istanbul-montrö boğazlar sözleşmesinin bize sağlayacağı yarardan ve bunu istemeyen ülkelere girmiyorum araştırıp bulabilirsiniz...

    osmanlının çökmesindeki en büyük etkenlerden birisi kapitülasyonlardır, diğer ülkelere olan bağımlılığımızı yaptığımız toleransları azaltarak gelişmeye çalışmamız bizim üzerimizden rant sağlayanların hoşuna gitmemesinin yanında bunları aksatmaya çalışmalarına sebebiyet vermekte..el altından provakatörlere sağlanan maddi yardımları televizyondan görmüşsünüzdür..

    şimdi diyeceksiniz bunların doğruluğunu nerden bilelim... inanılmaz bir bilgi kirliliği var şu anda, kaos ortamı yaratılmak isteniyo o yüzden kulaktan dolma değil belgelere dayanan şeyleri okuyup irdelemek ve mantığına hangisi uyuyorsa onu benimsemek en iyisi.. okuduğum yazılardan bana mantıklı gelen kısımları özet geçtim imladda hatamız olduysa affola.
    ···
   tümünü göster