1. 176.
    +1
    beyler birinin başkan adayı olması için ya meclisten 20 milletvekili tarafından cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesi; ya da son seçimde oyları toplamı %10'u bulan partilerin yüksek seçim kurulu'na başvurarak ortak aday çıkarmaları gerekir.

    hal böyleyken, benim adayım x kişisidir diye ortaya çıkmak doğru ama ekgib olur. ilber ortaylı çok karizmatik, engin bir tarih bilgisine sahip, ulusal ve uluslararası arenada türkiye cumhuriyeti devleti'ni en iyi şekilde temsil edebilecek kabiliyetleri haiz, çok değerli bir bilim adamıdır. toplumun geniş kesimleri tarafından da cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde ismi üzerinde uzlaşılabilir.

    fakat ilk paragrafta belirttiğim şartlar sebebiyle hangi partinin 20 vekili tarafından aday gösterileceği tam anlamıyla muamma.. bdp'yi bir defa kafadan at.. ak parti içinde daha şimdiden "abd-ullah gül mü, yoksa teyyip mi" şeklinde tartışma yaşanıyorken, 20 milletvekilinin bir üçüncü şahsı aday göstermesi çok düşük bir ihtimal.. mecliste temsil edilen diğer iki partiden mhp'nin bu işe daha sıcak bakabileceğine inanıyorum. chp'li vekillerin önemli bir kısmının da ilber hocanın adaylığını destekleyeceğini öngörebiliriz. fakat tam bu noktada, ak parti'nin ve teyyip'in olası bir adaylığı durumunda "chp'si mhp'si birleşse de allah'ın izniyle zafer partimizin olacaktır" veya "bu ana muhalefetle yavru muhalefet birbirinin vagonuna atlıyor" gibisinden çıkışları olacaktır. partiler böylesi bir riski göze alır mı, bu riske rağmen ilber hoca'nın adaylığını destekler mi, hepsinden öte ilber hoca'ya karşı ak partili çevreler tarafından yöneltilecek "elit, monşer, artist, entel, batılı, çok bilmiş, cehape zihniyetli hoca" imajı toplum nezdinde nasıl kırılır; bütün bunların ele alınması gereken bir süreçtir bu panpalar.

    birçoğumuzun gönlünden geçen adımı sen atmışsın panpa, güzel bir şeye vesile olmuşsundur inşallah. ama dediğin gibi bu adaylık bir an önce sosyal medyaya aktarılmalı, inci ruhu örgütlenerek enerjisini sosyal medyaya ve sivil topluma kanalize etmeli ve de inci'yi temsilen bir komisyon ilber hoca'yı ziyarete gitmelidir. ancak onun da gönlü alındıktan sonra bu durum partiler üstünde bir baskı aracı olarak kullanılmalıdır.

    bir memleketin kaderi değişebilir. senin, benim, onun, hiç tanımadığın vatandaşların.. 75 milyonun..

    özet: çok zor bir iş bu, ama olursa enfes olur.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster