1. 1.
    +27 -2
    öcalancı kürtlerden kendisine hiçbir şekilde oy çıkmayacağı belli. onların oylarının gideceği yer belli.

    bu yaptığıyla akp ye oy veren milliyetçi kesimin oyunu büyük oranda kaybedeceği nerdeyse kesin. yani getirisi olmaz tam tersine büyük zütürüsü olur bu davranışın.

    peki neden böyle birşey yaptı?

    şimdi bu adam abd desteğiyle iktidara geldi başbakan olmadan önce daha belediye başkaniyken morton abramowitz ile(abd büyük elçisi) medyaya kapalı görüşmeler yapmış bir adam.

    o görüşmede mutlaka iktidara gelebilmek için bu adamlara bazı sözler verdi. o sözlerde ilerde cayarsa kendisine karşı kullanılmak üzere kaydedildi.

    Akp kazanmadan önce Hürriyeti aydın doğanıydı kanal d si atv si yani bütün medyada bütün gün erdoğan haberleri vardı. inanılmaz bir medya desteği geldi birden bire. Her allahın dakkası erdoğan eski gömleğini çıkarttı minvalinde haberler.

    O günleri hatırlayanlar bilir. Yazılı ve görsel medyanın bu şekilde aşırı olumlu tavır alması o zamanlar için çok garipti.

    şimdi bu adam abd nin dediklerini yapmazsa başına ne geleceğini biliyor. iktidardan iner inmaz gücünü yitirince büyük bir halk öfkesiyle karşılaşacak.

    bu yüzden el mahkum abd nin verdiği yol haritasını takip etmek zorunda. bu yaptıkları oy getirmeyecek hamleler oy için yapılmış hamleler değil.

    oylarda zaten adamın gibinde değil senin benim attığım oy seçim sonuçlarını değiştirmiyor.

    kendisine oy atan tek kişi abd dir. abd oy atarsa kazanır. atmazsa kaybeder.

    acı ama gerçek durum budur panpalar.

    edit: şimdi bazı dangalaklar gelip benim attığım oyudamı abd veriyor diyebilir. senin attığın oy medyanın ağına takılan sazanlardan gelen oylar kategorisine giriyor. boşuna mı akp tüm görsel ve yazılı basımı ele geçirdi sence. Bir eceviti agiz birligi edip hergun mansetlerle asagilayan on yil onceki medyaya bak birde bugunkune. Fark bariz. Akp nin hiçbir gücü yokken daha yeni kurulmuş seçimleri kazanmaya çalışan gibindirik bir partiyken medya akp ye çalışmaya başlamıştı. Bu mekanizmayı çalıştıran ne medyanın kendi insiyatifi ne akp nin yaptırım gücüydü.
    ···
   tümünü göster