1. 26.
    +1 -1
    öncelikle cümleten hayırlı akşamlar.

    kürtler annemi gibmedi. ama yaşadığım Trakya kentinde kürtler, insanları sokağa çıkamaz hale getirdiler, her türlü zorbalık, fuhuş, mafyalık, uyuşturucu kürtlerde. yannan yannan konuşmuyoruz, inkar edilemeyecek sosyal çıkarımlar yapıyoruz. bunu kabullenesin, bu biir.

    bir ikincisi @6'nın da dediği gibi kurtuluş savaşı sırasında hangi ilden ve hangi bölgeden kaç şehit verildiğini belgelerle öğrenebilirsin. bunun için en sağlam kaynak da genelkurmay arşivleridir. "vietnamlılar olmasaydı türkler kurtuluş savaşı'nı kazanamazdı" deseydin, en az bu kadar saçma bir iddia olurdu.

    bir üçüncüsü malazgirt meydan muharebesi sırasında büyük selçuklu devletinin karmaşık toplumsal yapısı gereği bir orta doğu kabilesi olan kürtler de tamamen türk kumandanlar tarafından yönetilen ve askerlerinin büyük bir kısmı da türk olan büyük selçuklu ordusunda yer almışlardır. o döneme dair sayı verememekle birlikte, savaşın seyrini değiştiren kürtler değil, peçenekler ve kıpçaklar olarak bilinen iki hıristiyan türk boyu olmuştur. tarafsız bütün tarihçiler bu durumu böylece teyit ederler.

    son olarak, türklerin ana yurdu olan orta asya'dan uzaklaşması sürecinde doğal etmenler kadar çin karşısında alınan siyasi ve askeri başarısızlıklar da etkili olmuştur, buna söylenecek söz de yoktur. fakat daha çok yakın bir zamanda saddam'ın zulmünden, kimyasal ali'nin silahlarından kaçarak "dövlet bize bahsın, kapıları açsın, her biji türkiye" diye benim yurduma sığınan bir kabilenin üyeleri, türklerin binlerce yıl önceki bir askeri başarısızlığıyla dalga geçebilecek en son insanlardır.

    not: kuman türküyüm. bu sözlerim de herkesedir. sözlerimde hiçbir etnik unsura karşı küfür yoktur, kendi toplumsal gözlemlerimi burada paylaştım.

    özet: http://inciswf.com/helehelehele.swf
    ···
   tümünü göster