/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    1-Allah bizi neden kendisine kulluk edelim diye yarattı? -Araf, 172

    Bundan keyif mi alıyor?
    - Buna tüm ayetleri okuduktan sonra kendin karar verebilirsin.

    Biz itaatkarsizlik yapınca neden cehenneme atıyor?
    -Allah sadece ortak koşulmasını affetmez. ne gibi ? Dinin hükmü yalnızca Kuran'dır demiyorlar.. Hadisleri hüküm yapmışlar. Bu şirktir. Bu işten para kazananlara, insanları sömürenlere ceza var diye bilgilendirir.

    Mesela ateistler şirk koşmaz, tanrıyı tanımayan adam şirk koşamaz. kafir olurlar.. Kafir yalan söyleyen demektir, küfre batmış olandır. Hasan Sabbah ateisttir..
    Peki kötülük yapmayanlar ? Allah erdemli yaşayanlara güzellikler sunar.. iyiliğe ve barışa hizmet eden zaten Allah'a hizmet eder. Allah adilse bunun karşılığını verir.

    Bundan keyif mi alıyor?
    O kadarını bilemem, cehennem konusunda kuran sözcüklerini iyi araştırmak gerekli. ateş var ve ortasında ağaç var ama yanmıyor ağaç. Demek ki cehennem farklı aga. Dünyadaki aldıkları ahın karşılığı yani. Allah bilir o kadarını.

    Neden cehennemi vurguluyor?
    Kötülükten vazgeçirmek için tehdit.. ama Allah ayetini boşa vermez. Yapacam derse kurtuluş yok..

    2-Allah beni dünyaya gönderirken neden önüme koşul sunuyor? Eğer bu koşulları şimdi ben red edersem diğer dünyada neden benliğim pas geçilmiyorda cehenneme gidiyorum?
    - Allah sana kötülüğü emretmez ki.. iyilik yapman ve ihtiyaç sahiplerine zekatını vermen emrediliyor. Eğer senin ekgibse sana verilecek. hak ve eşitlik. Bunun dışında yol arayanlara cehennem yaptığının karşılığıdır. Kötülük yapana, yalan hadis uydurup insanların parasını sömürene bi de hurma mı verelim ?

    3-Hz. muhafazid'in ayı ikiye bölmesine, Hz. Musa'nın denizi ikiye ayırmasına inanan insanlar olarak neden evrime inanmıyorsunuz?
    muhafazid ayı ikiye bölmemiştir. Kuran'da bu yok. muhafazid'in tek mucizesi Kuran'dır. Adı da 4 kere övülür.
    Musa'nın denize ikiye yarması bilimsel bir şeye göndermedir. Yerçekimi, denizden yol geçirme.. Allah ol dedi ve oldu der.. işte bu ayetleri iyi incelemek gerek. Bilim bunlara cevap verecektir.

    4-Dinle alakalı her şey inanç üzerine iken yani her şey soyut iken buna körü körüne bağlanmak neden?

    Kuran'da anlamı kesin olan, herkesin aynı şeyi anlayacağı kesin hükümler vardır..
    Bir de iki anlama gelebilecek ayetler var. Allah iyilikçileri ve sömürücüleri bir bakıma dener bu ayetlerle. içinizdekileri en iyi bilen biziz diye boşa demez.
    Kuran'ın her yerinde daraba fiilini; çıkmak, basmak, dokunmak, göndermek anlamında kullananlar, Nisa suresinde neden "dövmek" olarak kullanılır.. neden ?

    -Dinde aslına bakarsan her şey kanıta dayalıdır. Üzerinde 19 var ayetinden sonra hiçbir şüphem kalmadı. Kuran Tanrı'dan gelmedir. Ne derse doğrudur ve açıklanacaktır diyorum. Ayrıca günceller kendini Kuran.. 1400 sene önceki gibi değil yani.

    "soluyarak aşanlara and olsun" der. Soluyarak aşan ? eskiler buna at demiş.. ben buna uçak diyorum, araba diyorum.. neden olmasın ?
    4 şahit meselesi hakkında yeni bir şey düşündüm.. (Adenin- guanin- sitozin- timin) DNA'daki bilgiler.. Neden olmasın ?
    Meryem konusunda çift cinsiyetli olabileceğini düşünüyorum. ilgili ayetten böyle bir şey çıkarmak mümkün.
    Malum bizim ülke bir bilim ülkesi olduğu için anca saçma sapan üflenmiş kuru fasulye falan bunlarla uğraşıyorlar :D

    5-Farklı bir ülkede dünyaya gelen bir bebek ile müslüman ülkelerinde dünyaya gelen bir bebek nasıl oluyorda eşit görülüyor?
    cevap: Akıl.. Akıl çok büyük bir nimettir. Yeter ki sorgulamaya başlasın.
    - Tüm insanlar eşittir çünkü, islamın Türkçesi "barış ve iyilik" demek zaten. Demek ki eylemlerle alakalı bir sınav bu.. Onun dışında insanların dilindeki putlar kendilerine yakıştırdıkları.. kimi sunni der kimi yahudi kimi ateist. Allah yine evrenin efendisi.

    Müslümanlık, dini müslüman olan ülkede doğan çocuğa doğduğu gibi aşılanırken neden farklı ülkedeki çocuğum bunun için ek çaba göstermesi gerekiyor?
    - Bakara suresi- 170

    6-Şeytan insanları kandıracam diye Allah ile iddaa ya girmiştir ve Allah bunu kabul etmiştir. Eğer Allah her şeyi biliyorsa neden bizim inancımızı test ediyor? Sonuçta bizi yaratan Allah değil mi?
    Şeytan saptırır, amactan koparır.. sen 4-4lük müslümanım dersin hiç anlayamazsın :D
    Ben rahatlıkla görüyorum ki müslümanlar 3. sure 18. ayetteki gibi şehadet getirmiyorlar.
    Allah cevabını 39. sure 45. ayette veriyor. Bu basit bir örnek.
    yine aynı şekilde -Araf, 172

    7-Her türlü kötülüğü yapan ama içinde inancı olan herkes cenneti bir gün görecek diye yazar Kur-an'da ama kafirler sonsuz cehenneme hapsolacak. Neden? O kafirlerin çoğu kötü kalplilerden iyiyken neden?
    Çeviri hatası.. Şirk ile ne kadar zarar verdi ? Mesela köy muhtarı ve başbaşkanı düşün.. ikisi de karar alıyor ve zararlı çıkıyoruz.. hangisinin vebali büyük ?

    Maşallah.. bu bizim felsefede ekgibliğimizi gösteriyor. Oysa bol bol fikir tartışmaları yapılsa bu kadar basit konudan bile şüphelenmezdik.

    8- Kur-an'da en küçük cezanın ayaklardan ateş verilerek beynin kaynaması yazar. Bu canilik değilde nedir? Panpa ben bunu metafor olarak düşünüyorum, yani bazen oluyor, evrimsel sürecimizden dolayı yuvarlak yapılı delikli nesneler bizi ürkütüyor, beynim kaşınıyor amk nasıl anlatayım.. Bunun gibi bir şey deolabilir. korkudan beynin ateş alması..

    9-Neden dinle ilgili her şey soyut? Acaba insanları kontrol altından tutmak için uydurulmuş bir seneryo mu?
    Aslında her şey kanıta dayalı. 10 asırdır bilimle gerçek manada uğraşmamışız. Hoş hala da uğraşmıyoruz.

    Böyle güzel soruların için çok teşekkür ediyorum.. Akıl ve bilime güven. Bol bol sorgula. Barışa ve iyilikle..

    • 4. maddede mealcileri belirtmemişim, düzelttim.
    Evrimi yazdığım için gözden kaçırmışım bir sorunda.. Panpa evrim bilimsel bir gerçektir, Allah'ın evredndeki yasalarındandır.. insanlığının amacının zaten evreni açıklamak olduğuna inanan bir insanım.. Tabi ütopya olarak kalacak insanlar böyle oldukça..
    Enbiya suresi 30. ayeti hep öne sürerim burdaki aklı evvelere falan anlatırken.. ama inkar ederler. Çünkü ataları, imamları Allah'tan daha bilgin...
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster