1. 601.
    +3
    "TARiHiN EN ANLAMSIZ TARTIŞMASINA NOKTA KOYACAK OLAN YAZI! ZAMAN AYIRIP OKURSANIZ SEViNiRiM

    Çok değil bir kaç gün önce LeBron James ve Cleveland Cavaliers finallerde Golden State Warriors’a karşısında mağlup oldu ve “son şampiyon” ünvanını kaybetti. Finallerin son maçında 41 sayı 13 ribaund 8 asist ile mücadele eden LeBron, daha önce 71 senelik NBA tarihinde görülmemiş bir istatistiğe imza atarak finalleri triple double ortalaması ile noktaladı: maç başına 33.6 sayı 12 ribaund ve 10 asist. Onunla beraber savaşan Kyrie Irving‘in şampiyonluğu kaybettikten sonraki basın toplantısında anlatmak istediklerinin ne şampiyonlukla, ne de sergiledikleri performans ile ilgisi vardı. Kyrie sadece bir konu hakkında konuşmak istedi:

    LeBron James.
    “Bazıları onun muhteşemliğin sınırında yürüdüğünü düşünüyor. Ben bu çizgiyi tamamen aştığını düşünüyorum. Adam gerçekten inanılmaz. Bu adamla oynadığım süre boyunca ondan öğrenebildiğim her şeyi öğrenmezsem kendime saygısızlık etmiş olurum. Her gün kendinden ve bizden daha fazlasını talep eden ekgibsiz bir profesyonel. Her şeyin nasıl işlediğini anlayan bir zekaya sahip. LeBron uzun bir süredir bu ligde, ve sizin aranızda olan bazı muhabirler dahil olmak üzere, bütün dünyanın karşısında olmasına alışık. ister inanın ister inanmayın, o hala gelmeye devam ediyor.”

    Bir saniyeliğine hayal etmenizi istiyorum. Cavaliers ile savaşmak adına kurulmuş olan Toronto Raptors‘ın ikinci turda LeBron James‘i elediğini düşünün. O Raptors’ın finallere kadar yükselip Golden State Warriors tarafından süpürüldüğünü hayal edin. Bu senaryoda LeBron hakkında ne düşünülürdü? 32 yaşında, 4. şampiyonluğunu kovalayan Kral ikinci turda eleniyor! Onun hakkında neler söylenirdi? Şimdi bulunduğu durumdan daha iyi bir durumda mı olurdu?
    Her zaman “LeBron 5 final kaybetti ama Jordan hiç kaybetmedi” kıyaslamasını duyarız. Peki finalden önce elenmek finalde elenmekten daha mı iyi yani?
    1995 yılında 32 yaşındaki Michael Jordan, playoffların ikinci turunda Orlando Magic’e
    ···
   tümünü göster