/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 101.
    0
    Etrafta bu kadar çok yalnız insan varken neden bu kadar çok yalnız insan var acaba ? diye soruyorum kendi kendime. Modumda olursam sigara eşliğinde düşünüyorum biraz, modumda olmazsam " giberim yarakcil canli boş boş felsefe yapma mına koym" diye bozuyorum kendimi. iyice Şizofrenik olmaya başladım sanırım.

    içip içip kendimi kaybedesim var şu sıralar aslında, ama onu da yapamıyorum ki. Para yok. Son 100 lira kalmış kartta, Nakit olarak da 50 liram falan var. Hani otursam bi yere 10 tane bira içsem yarın cebimde 3 kuruş para kalmıcak. E ulan eğlenmek en çok benim hakkım değil de kimin hakkı ki ? Yani sokarım böyle kadare sözlük.

    Arada diyorum ki ara tüm aile yakınlarını, ne biliyim teyzem, dayılarım, annemin kuzeni falan filan hepsinden 50 100 lira falan iste, son 5 günün dıbına koyarak geçir diyorum. ama sonra bakıyorum ben de öyle bi yüz yok, yani yapasım çok var ama ne biliyim babamın kulağına falan gider bu sefer adam mahcup duruma düşer. Gerek yok yani. Sonra oturup kös kös kahvemi içip kalkıyorum oturduğum yerden. Bence çok üzücü bi durum.

    Bazen başıma gelen bu şeyleri hak edicek ne yaptım diyorum kendi kendime. Ne biliyim olm az buz bi şey değil ki, siz de okuyosunuz en başından beri. Kanser var, annemin babamı aldatması durumları var, işte kardeşimin 1 kaç kez intihara teşebbüsü var, 3.5 yıllık kadınımın benden kanser tedavim ortasında ayrılmaya karar vermesi var. Hani birinden temiz bi beddua yemiş olmam lazım bu kadar şeyin üst üste gelmesi için lan. Yani ne biliyim Allah durduk yerde bi kuluna bu kadar yüklenmez heralde. Yüklenir mi ki ? Aslında yüklenebilir de bence.

    Yani ne biliyim olm, herkes de bi kafa var, hele özellikle de deistlerde böyle " Benim tanrım beni yaratıp gibtiretmez , yok işte beni yakmaz, beni gözetir, 3 yaşındaki suç suz günahsız çocuğun canını almaz falan filan". Ulan züt, adam sonsuz kudret sahibi bi varlık, ne biliyim kibir adama mahsus, hani adamın zaman algısı bile bizimkinden farklıyken sen kendini ne kadar önemli zannediyosun ki adamdan sana bir şeyler lütfetmesini bekliyosun ? Bence bu şekilde üdşünen insan kibirlidir abi. Vardır Allah'ın bi bildiği diyip geçiceksin açıkcası. Çünkü bi açıklama bulamıyosun. Hani en azından ben bulamıyorum yani. Tamam 4 4lük bi müslüman değilim, tamaa öyle sürekli hayır işleyen mükemmel bi insan evladı falan da değilim ama, özümde iyi çocuğum yani. Kimseye bilinçli olarak zarar verme amacım olmadı açıkcası bu yaşıma kaddar. Öyle çok bi kul hakkı vs yediğimi de düşünmüyorum. En fazla ayrılırken bi iki kızı üzmüşümdür, namazımı kılmamışımdır veya ne biliyim biraz içki içip zina yapmışımdır. Etrafıma bakıyorum benden çok daha rezil bi halde yaşayan insanlar varken bu kadar sıkıntının beni bulması biraz ironik geliyor bana...
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster