/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +4
    Keşke hiç varolmasaydım. diyorum, kendimi geliştirip ilerlemek için uğraşıyorum son zamanlarda, bir çok fedakarlık ettim bu yolda ama bozuk olan pgibolojim daha da bozuldu. Martin Eden gibi sonunda değil de şimdiden intihar etmek istiyorum ama yaşama içgüdüm ve küçük umut ışıklarım daha ağır basıyor.

    Eskiden daha zekice düşünüp hareket ediyordum, dayatmaları reddeden dik bir kişiliktim; şimdi ise bu sistemin kendisini ve dayatmalarını reddetmenin büyük bir hata olduğunu, karşıt ya da destekçi içinde bulunduğun toplumun sisteminin bir şekilde parçası olman gerektiğini, dışında kalırsan yavaş yavaş toplumun dönen çarklarının seni hipnoz ettiğini ve cezalandırdığını anladım. Sevmek zorunda değilim ama galiba teslim oluyorum panpa.
    ···
    1. 1.
      +1
      Evet bende eskiden toplum ve sistem karşıtıydım fakat dışına çıkmaya çalışırsak kaybederiz o yüzden yukarı tırmanmam gerektiğini zincirin en tepesinde olmam gerektiğini anladım, ama motivasyonum yok işte ne yaşayacak gücüm ne kendimi öldürecek gücüm var sıkışmış gibiyim
      ···
    2. 2.
      0
      Yükselme hareketinde yükselmeyi sağlayanın istikrar olduğunu, motivasyonun disiplin olmadan bir gibe derman olmayan geçici bir haz olduğunu, istikrarı getirenin disiplin olduğunu okumuştum panpa. Disiplin kazanmak için belki 2 seneden fazla uğraşıyorum bu uğurda çok zorluklar çekmeme rağmen çok az bir yol kat ettim fakat istikrarlı bir şekilde devam ediyorum. Beni üzen bu ilüzyon. Belki de böyle olması gerekiyordur, içgüdülerimiz bizi bunun içine itiyordur. Sosyalliğin insan için önemini biliyorsundur, bahsettiğim dışarı çıkıp gezmek değil, gruplaşma, aynı hedef için hareket etme gibi topluluğun faydasına hareketler; atalarımız sosyal canlılar olmak zorundaydı, sosyal olamayanlar soyunu devam ettiremedi ve bu sosyallik genlerimize işledi. Belki de bu yüzden iç çatışmalarımız oluyordur.
      ···
   tümünü göster