1. 1.
    +8
    son zamlardan sonra tütün de karaborsaya düştü gerçi ama ben yazayım yinede
    belki bi garibanın işine yarar

    • evvela tütüncüden tezgahtaki en hafif en yumuşak tütünü isteyin. eğer satıyosa muhtemelen muş tütünü verecektir. muş tütünü dünyanın en kaliteli tütünlerinden biridir çünkü fevkalade hafif bir tütündür ama siz bu kadar hafif bir tütünü içemeyeceğinizden başka bir tütün deneyin derim ben

    • uyanık geçinen tütüncüler sert tütünü yumuşatmak için üzerine su püskürtürler. bu da tütünün dıbına kor. içerken külüne bakın. külde siyah benekler oluşuyosa, siz silkelemeden kendisi düşüyosa gibtiredin almayın

    • yine bu uyanık geçinen tütüncüler tarladan hasat edilen tütünü çabuk kurusun diye sıcakta kavururlar. normalde kendi kendine bi sene kadar kuruması gerekir. bu tür kavrulmuş tütünlerin külü toz gibi olur, hiç silkelemeseniz bile uçuşur gider. iyi tütünün külü düşmez!

    • tütün seçerken tütünün rengine aldırış etmeyin. her renk tütünün (eğer iyiyse) kendine has bir aroması, lezzeti vardır.
    lakin tütün alırken şu benek benek sarı lekeli tütünlerden almayın. bu tür tütünler yaprakları büyük olsun diye çiftçinin tarlada bolca suladığı tütünlerdir. tütün sulandıkça yaprakları büyür ama yapraklardaki damarlarda büyür ve tütünün kalitesini düşürür, tadını bozar.

    • yine bu uyanık tütüncüler hafif olan tütünleri sertleştirmek, koyu renkli olanların rengini sarartmak için tütüne kükürt serperler. böyle tütünlerin külü leş gibi simsiyah olur. ağzınızda iki dakka tutamazsınız, dumanı burnunuzu yakar. alimallah kusarsınız walla.
    iyi tütünün külü grimtrak beyaz olur. siyah lekeler bulunmaz.

    • adıyaman tütünlerinden uzak durmaya çalışın. şerefsizler artık hepten rezil ettiler tütünün haysiyetini. tütün diye at pisliği satıyorlar aMK.

    • iyi tütün ne kadar kuru olursa olsun sertliği değişmez. o yüzden denemek için saracağınız tütünü en kuru yerinden seçerek siz alın sarın.

    • en önemli husus ise, tezgah başında beğendiğiniz tütünü hemen ööle bi kilo falan almayın. öyle bi iki gün idare edebilecek kadar alıp iyice bi deneyin. beğenirseniz ve paranızda varsa 5 kilo alın amk. aynı tütünü bi daha bulamazsınız kolay kolay

    • son olarak sardığınız veya satıcının sardığı sigaradan derin bi nefes çekin. eğer o nefesi boşaltırken duman boğazınızı yakıyosa aman diyim berbat bi tütündür o, belki de tütün bile değildir. uzak durun!

    şimdilik aklıma gelenler bu kaa. yaklaşık üç yıldır tütün içiyorum. öyleki artık sigaradan tiksiniyorum. tütün katkısız olduğundan, envai çeşit kimyasalla yıkanmadığından çok daha sağlıklı.

    sorularınız varsa alıyim. buyrun efenim

    zamanın ebesinden gelen edit: @2 gibmiş lan. 2 ay oldu sigarayı bırakalı
    ···
   tümünü göster