1. 1.
    +20 -4
    şimdiye kadar yazılanların hepsini okudum eleştiriler övmeler vs vs.
    iş yoğunluğundan anca fırsat buldum daha yeni çıktım sinemadan benim de 2 çift lafım var kamuoyuna...

    Fatih'ten ziyade ulubatlı ön planda diyenler.
    Amk filmin adına bakın fatih'in hayatı değil fetih anlatıyor

    karakter fatih'e benzemiyor diyenler
    kaçınız fatih'i gördü. en azından tablolardan tanıdığımız fatih'i andırıyor. cesur yüreği izlemişinizdir William Wallace filmdeki gibi herkül değilmiş ayık olun

    ulubatlı aşık olmamış vs vs vs
    lan olsa ne olur olmasa ne olur filmin başında anlatılanlar bire bir doğrudur demiyor yazar birşeyler katmıştır sonuçta dünya pazarına sunulan bir film.
    truvayı unutmayın bir am uğrunaydı herşey.

    söyleyin lan William Wallace özgürlük diye anırırken kaçınızın tüyleri diken diken oldu. başkasının zaferlerine sevindik hep, sinema ile dayatılmış hristiyanlığı kutlamadık mı?

    Görseller pek iyi olmayabilir ama vatanserver deki kafa uçurma sahnesini aratmayan sahneler var. daha babalarımız portakalda vitaminken adamlar sinema işini yalayıp yutmuşlardı biz daha yeni başladık ayık olun beyler.

    fetihte ne var

    kaçınız haçlıların köylüleri kılıçtan geçirdiğini başka filmlerde gördünüz hep hristiyanların tarafını izliyorduk.
    lağamcılar kelime-i şahadet getirirken tüyleriniz ürperdi mi?
    fatih denize atını sürerken yürü anasını gibeyim yürü dediniz mi?
    ulubatlı bayrağı diktiğinde göğsünüz kabardı mı?
    tekbirlere ister istemez eşlik ettiniz mi?

    yok bunlara uymuyorsanız gibtirin gidin kimliğinizdeki tc ibaresini sildirin amk, unutulmaya başlamış tarihimizi iyi yada kötü hatırlatma çabasındalar ney olduğumuzu gösteriyorlar.

    özet : özet yok amk oku biraz illa özet derseniz anasını gibmişiz olum dünyanın adamlar onu gösteriyor amerika 100 yıllık tarihini anlata anlata bitiremiyor... ozamanı geç şimdi ne haldeyiz diyenler... geçmişini bilmeyen geleceğinden medet umamaz.

    edit : aklıma gelmişken yazayım gazetecinin biri ulubatlının dövüş sahnesinde matrixin kurşunlardan kaçtığı gibi kılıçtan kaçıyor vasat olmuş falan diyor... amk matrix kaçınca on numara ulubatlı yapınca vasat hay bein lobunla osbir çkeyim

    Edit : filmde mehter takımı olmaması içten içe aksoya sövmeme yeten bir sebepti. sövdüm de lakin google amcaya bu işin aslı nedir diye sorduğumda

    Mehteren Takımı ve Mehter Marşı bugün bilinen hali ile istanbul'ın Fethi'inden daha sonraki dönemlerde Osmanlı Ordusu bünyesinde yer almıştır. Diğer yandan fetih döneminde davullar ve kös çalınmaktaydı ve filmde yer almaktadır..

    Yalanına sokuyumculara : http://www.haber7.com/hab...53te-neden-mehter-yok.php
    ···
   tümünü göster