/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 1.
    +2
    Hatırlayan var mı bilmem. 2008-2009 yıllarında uri geller isimli ilizyonist Türkiye de program yapıyordu, hatta enerji ile uzaktan bizim evlerimizdeki bozuk saatleri çalıştırıp, kaşıkları büküp, sehpa vb eşyaları hareket ettireceğini iddia ediyordu. O yıllarda çocukluk diyelim bende de bu işlere ilgi duyma hasıl oldu ve belli bir süre evde çalışmalar yapmaya başladım. Denemelerim olumsuz da olsa ilk meyvesini 2013 yılında üniversite okurken öğrenci evimde aldım. Küçük bir çay kaşığını bükmeyi başarıp hatta bükmekle kalmayıp adeta bir kağıt gibi oynanacak hale getirmeyi başarmıştım.
    ···
  1. 2.
    +1
    rez diyelim
    ···
  2. 3.
    +1
    Esasında bu yıllardan da öncesi ben hep hayatta bir mucizenin, bir kaçış deliğinin olduğuna inanan ve bunu arayan bir çocuktum diyebilirim. Yaşadıklarımıza ilizyon ya da sanal bir yansıma diyemem ama görünenin altında bir bu kadar da görünmeyen olduğuna yemin edebilirim. Yaşam binlerce kombinasyonların bir araya gelmesinden oluşan bir denklemler bütünü aslında. Burada dikkat edilmesi gereken tek husus hangi kombinasyonun istatiksel olarak diğerlerinden daha üstün olduğunu tespit etmek. Hatta bu işlemi çok hızlı bir şekilde yapmak. Basit bir çay kaşığını bükmeyi başarmak hiç bir işe yaramaz gibi görünse de size doğru olan kombinasyonun seçiminde hızlandırıcı bir etki sağlıyor ve siz hızlandıkça evren yavaşlıyor.
    ···
  3. 4.
    +1
    Yavaşlayan zaman süzmesi içinde adeta bir video kaydını dondurmuş içindeki tüm anları tek tek fotoğraf halinde görüyorsunuz gibi oluyorsunuz. işte bu her bir fotoğraf bir kombinasyonu oluşturuyor. Her bir kombinasyon da kaşığın farklı halleri mevcut, sağlam hali, bükülmüş hali hatta kırılmış hali. Size sadece bu resimlerden birini seçmek kalıyor. Ve tabi bu işlemde ustalaşırsanız baktığınız bir duvarın yıkılmış kombinasyonunu seçip içinden geçip tekrar sağlam kombinasyona döndüğünüzde o duvarın içinden geçmiş oluyorsunuz. Ama en önemli faktör hız, bunu ışık hızına yakın bir zamanda yaparsanız diğer gözler ve zihinler sizi algılamakta güçlük çeker. Bu de en önemli olan husus.
    ···
  4. 5.
    +1
    Kepteyn diyorsa dogrudur
    ···
  5. 6.
    0
    Bilim kurgu yazıyoruz okuyan yok
    ···
    1. 1.
      +1
      ilgimi çekmiyor, interstellar'ı bile izlemedim
      ···
  6. 7.
    0
    puh amk
    ···