1. 266.
    +1
    bakın şimdi beyler olaya şöyle yaklaşın. ateistler varoluşçu düşünceyle ateist oluyor. ben neden yaratıldım diye soruyorlar önce, hiçbir şeye ihtiyacı olmayan yaratıcı benim varlığıma neden ihtiyaç duydu diyorlar. cevabı bulamadıkları için yaratıcıya sitem edercesine ateist oluyorlar. bazıları ise marx'ın fikirlerinden yola çıkıp "işçi sınıfının sıkıntılarını kendi içine bastırmak için uydurduğu yaratıcı"ya inanmayarak gerçek doğasında yaşayacağını savunur.
    yaratılışın olup olmadığını anlamak için iki türlü düşünüyorlar:

    -yaratılış yok fikri: materyalist, yani evrende boşluk olmadığı maddenin, varlığın hep olduğunu savunanlar. peki bu felsefeye varoluşçu yaklaşırsak neyi sorarız? "peki kardeşim madde hep vardı ama maddeler(atomlar, elektronlar, bilinen ve bilinmeyen tüm alt parçacıklar) neden bir araya gelerek bir şeyler oluşturma ihtiyacında bulundu? ya da daha bilimsel olarak kütleler birbirini neden çeker? buna ek olarak maddenin hep var olduğu fikri hep varolan bir yaratıcı fikriyle bire bir örtüşür.

    -yaratılış var fikri: varlıklar ve maddenin hep var olması için önce bir başlangıç olması gereklidir. bu başlangıç bizlerin algılayamayacağı şeyleri bilen yaratıcı fikridir. materyalist düşünenlere bu çok uzak geliyor ama yukarıda bahsettiğim gibi materyalizm, hep varolan yaratıcı kavramıyla tam örtüşür. yani aslında madde hep varolmuştur bunu sağlayan ise varlıkları yaratandır ve tek varlık ve bütün varlık o'dur.

    ben ateist olsaydım intihar ederdim. nasılsa ölünce bişey olmayacak, öbür taraf, hesap falan yok.. bu dünyadaki sayısız tasayı çekmektense yok olurum daha iyi diye düşünürdüm ve kendimi yok ederdim. ama hiç bir ateist bu tarafından bakmıyor bu işe. demek ki insanı burada tutan bir şeyler var. yaşam enerjisi deyin, ruh deyin, güç deyin. ama kesin var.
    ···
  2. 265.
    0
    anan zaaaaaaaaaaa xd
    ···
  3. 264.
    +1
    insan kendi mantığının herşeyi anlayabileceğini bilmek ister kendi güvende hissetmesi adına bu olağan bir şeydir mantık ve akıl aslında görebildiğimiz fiziksel olarak farkında olabileceğimiz şeyler için geçerliymiş gibi gelir bana tabi insan sogulayacak bundan doğal bişey olamaz ama bilmediğin birşeyi nasıl sorgularsın her seferinde yeni sorulara çıkmaz mı karşına? şimdi gelelim asıl meseleye ya arkadaş sen yaratma eylemini yapacak bir tanrıdan bahsediyosun dimi bütün sistemi tasarlayan sana aklını veren duygularını veren tanrıdan. bunları önkabul gibi düşünme sadece düşünürken sınırları belirleme amaçlı . şimdi senin aklının işleyişini en iyi kim bilir ? neyi nerde nasıl ne zaman anlayabileceğini kim bilir ? eğer seni ona zütürecek somut bir delil olsaydı ve sende bulsaydın (aynen gözlerinle görmek gibi tamamen açıklayabileceğin bütün herkesinde anlayabileceği) e o zaman bu o inanıp inanmayanın ne farkı olacaktı ? bi de şu var bilimadamları kendilerinden okadar emin konuşuyorlarki anlamıyorum ya böyleymiş şöyleymiş falan filan newton vardı aynştayn geldi sildi geçti biri gelecek aynştını silecek bu mu yani olay? belki de evrendeki bütün olaylar tek formülle açıklanabiliyor ama bz o seviyede düşünemiyoruz kesinlikle araştırılmasın merak edilmesin demiyorum benim dediğim şey farklı araştırılsın ama bir şeye ulaşılmayınca umduğunu bulamayınca bilim adına saçmalanmasınlar.
    ···
  4. 263.
    0
    @265 bende tam çıkmıştım yatışa geçmek için panpama iyi geceler demeden gitmiyim dedim. Bilahare konuşacağuh bu konuları yarın iş var uyuyak papacım iyi geceler
    ···
  5. 262.
    +2
    ben deistim bana göre 2 seçenek var:

    1- tanrı var bir şekilde bu evrenin, dünyanın ve insanlığın oluşmasını sağlamış fakat sonra ya kendini yok etmiş ya da evrene müdahele etmeden hala yaşdıbını sürdürüyor

    2- tanrı var ve dinleri anlayıp inanmayan herkesi cennete gönderecek, dinlere körü körüne bağlanıp aklını kullanmayanları ise yok edecek
    ···
  6. 261.
    -1
    @1 EĞER ViDYOYU iZLEDiYSEN iŞTE ATeiST EVRiMCiLERiN DE açıklayamadığı nokta bu peki tanrı yoksa insanı oluşturabilecek üreyebilen kendi kendine gelişebilen o ilk hücreyi kim yarattı? Tabi ki tanrı var yoksa başlangıç denilen bişey olmazdı...
    ···
  7. 260.
    -1
    @1 panpa nasıl yaratıldığımız sorusuna cevap bulabilirsen tanrının varlığını kabul edersin. Ve sen ateist değilsin sadece boşluğa düşmüşsün.Al sana bir ataistin nasıl saçmaladığına kanıt http://www.youtube.com/watch?v=5a3nzkmrkf8 artık bu vidyodan sonra da inanırsın diye umuyorum
    edit:linkteki son zkmrkf harfleri büyük olcak burda büyük harf olmadığı için linki kırık gösteriyo
    ···
  8. 259.
    +1
    @1 mantıklı bir açıklamayla tekrar inanabilme ihtimalin varsa nasıl ateistsin aq olsa olsa agnostik olursun
    bazı şeyleri kavrayamamış halen aklı bi karış havada adamların çıkıp ben ateistim demesine uyuz oluyorum
    ateistleri karalama bari bin.

    ateist adam kafasında herşeyi bitirmiştir(silip atmış anlamında değil herşeyi kavrayabilmiş neden sonuç ilişkisi, tarihsel gerçekler, din, tanrı kavramlarının ortaya çıkışı vs.).
    ···
  9. 258.
    0
    @264 galileo teleskopu geliştirmeseydi üzerinde yaşadığımız gezegen bizim için görünmez olacaktı. benim demek istediğim etrafında görebileceğine inandığın sürece göremeyeceğin birşey yok. neyse panpa ben yattım sana iyi geceler allah rahatlık versin (:
    ···
  10. 257.
    0
    @263 mantıklı ama sende şurda yanılıyorsun. üzerinde yaşıyor olduğumuz bu gezegen görünmez değil. Galileonun görmediği şey dünyanın şekli kendisi değil. Matematiksel hesaplar yaparak bir sonuca varmak pekte zor olmasa gerek. Tabiki o dönemlerde kilisenin aldığı tavır tamamen yanlış. Belkide buna tek sebep bu din adamlarının böylesine bağnazca acımasızca ve bilinçsizce önyargılarıyla bilimi kötülemeleri artı yapılan akıl almaz işkenceler. işte bilim ve dinin çelişecek bir noktası varsa bunu katolik din adamlarına sormalıydık belkide. Yada bilime karşı duran tüm dinlere. . insanlar bilimsel arastırmaları yüzünden öylesine dışlanmışlarki bu inançsızlığa iten asıl temel olmuştur.
    ···
  11. 256.
    0
    @262 öncelikle ben inanmak istiyor değilim. ben yolumu buldum zaten fakat senin yanıldığın bir nokta var galileo eğer kiliseye inanmayıp dünya yuvarlaktır demeseydi dünyanın yuvarlaklığının keşfi daha uzun sürede olacaktı. bu örnekte bilim görülmeyene inanmayanlar tarafından geliştirildi. en ufak birşeye iradesizce inanarak bilim ilerlemez. aksine hiç birşey bilmiyormuşçasına araştırılır en ufak bir master tezi bile.
    edit: dinin gerçekliğine inanmıyorum fakat toplum olarak yaşanırken gerekliliğine inanıyorum çünkü cidden eğitim seviyesi düşük kesimi bir sürü yanlış yapmaktan kurtardığının bilincindeyim.
    ···
  12. 255.
    0
    @260 tamda burda yanılıyorsun aga. inanmak
    sürü pgibolojisiyle yaşamak değildir. Yani inanmanın araştırmanın önüne bir engel olduğu kötü bir ön yargı değil mi sencede? öyleyse bilim adamları buldukları şeylerede inanmasınlar inanmak madem bir koca duvar değil mi? Hala gözle görülebilir inanmaya takılmış olduğun belli. Bilim nasıl ilerler süreki olarak geliştirdikleri araştırmalara yenilerini ekleyerek... Eski bilgileri yok sayıp yenisine geçiş yapamyor hiç bir bilim adamı. Yok sayamazlar bugüne kadar yapmış olduklarını. elde edllmis olanlar Yanlış olabilir ama yok diyemez kimse. Konu inamaksa tüm bilim dünyası inanıyor aslında. Ayrıca bilim tanrının var yada yok olduğunu araştırmıyorki. inanan bilim insanları var inanmayanlar var. özgür iradelerimizin kölesiyiz... Herneyse sen inanmak istediğin için anlatma çbasındayım. Ateist hocalarım vardı okul zamanında ateist arkadaşlarımda var fakat çoğunda gördüğüm şey. Sorgularken kendilerini özgür bırakmayışları ve çoğu yaşama amacının ne olduğunu bile bilmiyordu. Genelleme yapmıyorum. Etrafımda bildiklerim böyle.
    ···
  13. 254.
    0
    @1 aslında mantık bir nevi inanç tekammülü panpa
    yani din bunun görünüşteki ismidir
    inanmak zorunda değilsin aslada olmadın fakat inanç insanların temelini oluşturan olgudur.

    normalde şuan masanın varlığına bile inanarak o masa olgusunu zihninde meydana getiren insanoğludur.
    tanrı yada yaratıcı kavramıda bununla bir nevi birebir gibidir.

    varlığını kabul ettiğin şey senin ihtiyaçların doğrultusunda işlevine göre alehine yada lehine göre haraket eder ve bunu sağlar.

    eski medeniyetleri ele alalım mesela

    güneş tanrısı
    ay tanrısı
    bereket tanrısı
    zart tanrısı zurt tanrısı

    semavi dinler ise tüm bu tanrısal kavramları tek bir olgu altında toplayarak yaratıcı sıfatını yüklemiştir.

    yani şu bilindik hikaye tek ok mu kırılır bir tutam ok mu daha kolay kırılır mevzusu.

    inanç seni yükseltebildiği gibi alçaltabilirde.
    mesela herhangi bir olayın varlığına inanman seni mutlu eder yada depresyona sokabilir önemli olan huzuru nerde hissettiğindir.
    başını bir kez olsun içtenlikle secdeye koyduğun zaman onun varlığını huzurunu hissediyosan bu sorular anldıbını yitirir.

    yani işin temeli inançtır.
    nasıl varoldu yada kim var etti değil inanç kavramı insanlığın varlığından beri süre gelen en büyük olgudur.

    aslında yaratıcıya inanmayarak bile buna inanmış olursun ve seni motive eden okuduğun yada öğrendiğin şeylere gerçeklik payını yüksek derece oluşturan budur.

    dipnot: mantığı anlıyabilmen için farklı bir şekilde yaklaştım panpa umarım anlamışsındır bazı panpalarımız bu entry'i okuduklarında benim hakkımda farklı düşünebilir farklı kimliklerle gelebilir fakat ben senin için anlıyabilmen için bu entryi bu şekilde yazmak istedim şayet daha dindar bir şekilde yaklaşsam aklındaki sorulara cevap bulamayacağını düşündüm yanlış anlaşılmasını istemem din mevzusu önemli bir olgudur sadece ülkemizde değil milyonlarca toplulukta bu böyledir.
    ve kişisel sorunlara sebeb açabildiği gibi toplumsal sorunlarında bazı kesimlerde odak noktasıdır.

    istersen özelden yada buradan daha detaylı konuşabilirz bana ulaşman yeter panpacım daha net ve kalıtsal cevaplar sunabilirim.
    ···
  14. 253.
    0
    @259 bilim insanları olağanüstü ye inanmaz. olağanüstü demek yaratılışa inanmak araştırmacı ruhu zayıflatmak demektir.
    ···
  15. 252.
    0
    @257 gayet inandırıcı. Nihayetinde kuantum fiziğide aklın sınırları çerçevesinde gözlemlemekte ve doğaüstO değil hiç biri. Bir insanın yaptığı her buluş her deney her ilim bilim v.s ile ilgili ne varsa olağandır. Olağanüstü olanı bulmak için yeterli donanıma sahip değiliz evet atomun bilmemne zerreciğindeki molekülleri çarpıştırarak farklı dalga boyları oluşturulabilir yada ışın deneyleri sonucu ortaya farklı oluşumlar çıkabilir lakin bunların hepsini yapan insan. Dolayısıyle inkar etmeyi gerektirecek birşey göremiyorum ben. Anlatabildim umarım çok karıştırmadan.
    ···
  16. 251.
    0
    @ 1 çok samimi yazmışsın bin.
    ···
  17. 250.
    0
    @254 yaşayan en büyük kozmologla çelişen hobi olarak kuantum fiziğiyle ilgilenen biri olarak allah var ve bundan kesinlikle şüphen olmasın bu cümle inandırıcı mı yani ?
    ···
  18. 249.
    0
    @37entri nik
    ···
  19. 248.
    0
    @1 http://inciswf.com/1293185723.swf
    ···
  20. 247.
    0
    bak şimdi sevgili dıbına kodumun panpası bi bak tamam mı! Neden tanrı için somut bir kanıt arıyorsunki var olan herşey somut değil bildiğin üzere. Gözle görülür bir kavram arayışın seni inanmamaya yöneltiyor. "neden" sorusunu yanlış yerlerde kullanıyorsun panpa yapma böyle gözün sevem. Bende kuantum fiziğiyle ilgileniyorum ama bu araştırmalarım beni yaradanın mükemmeliyetine var oluşuna her defasında dahada çok inandırıyor ki zaten inanıyorum.

    özet geçecek olursam her düşüncende metaya bağlama madde arama. Kendini şartlandırma. Allah var ve bundan kesinlikle şüphen olmasın. Gerçekler sadece görebildiğimiz şeylerden ibaret değil fakat insanlara aklının tamdıbını kullanma yetisi verilmemiş bununda farkında olduğunu sanıyorum. Hayatı sorgulayarak yaşamak en doğru seçim. Sorgularken kendi içinde çelişkiye düşmemek attığı her adımdan emin olmak gerekli. Bu koca kainatta herşeyin birbiriyle mükemmel uyumlu olması asla tesadüf olamaz ve sadece "enerji" ile açıklanamaz. Düşünce sınırlarımızın ötesinde birşey yaratıcı. Bunu böyle kabul edersen inanırsın.
    ···