-4
sanılanın aksine, yozlaşan, ucuzlaşan, basitleşen, emeksizleşen, kullanıp atma ve yerine yenisini koyma katsayısının bir hayli arttığı hayatlar içerisinde kadına ulaşmanın da artık kolay hale geldiği, parası, gücü, tipi olan bir erkek etrafında kadınların fır döndüğü gibi varsayımlar hem tamamen bir ilüzyon hem de erkeğin sapkınlaşmasına neden olan tehlikeli bir değerlendirme. durumun sosyolojik açılımı şöyle:
toplum 20 yılı aşkındır yumuşatılmış, hatta örtülü bir şeriatla yönetiliyor. dindarların ve muhafazakarların egemen olduğu bir anlayış var ülkede. türbanlı sayısı giderek arttı. hele ki devlet dairelerinde türbanlı olmayan kadın neredeyse kalmadı. inanç özgürlüğü bir yana, bu durum ister istemez bir mahalle baskısı oluşturdu ve işin ucu, başı açık kadınları hedef göstermeye kadar varabildi. daha doğrusu başı açık kadınlar kendilerini hedefe konmuş gibi hissetti. bu sistemli namus ve ahlak baskısı ve saldırıları kadınları artık erkekleri dışlama ve hemcinsleri ile vakit geçirmeye sevk etti. böylece kadın, bir erkek ile arasındaki mesafeyi belirleme, ölçü koyma, erkekle olan etkileşimini devamlı kontrol etme gibi yüklerden tamamen kurtuldu ve rahatladı. ülkede artan muhafazakarlık ve buna bağlı artan dolaylı ve doğrudan ahlak ve namus saldırılarına karşı da kendisini korumaya aldı çünkü erkek yoksa bu kaygılar da yok. artık plajlarda, sahillerde, mekanlarda kadın kadına eğlenen veya etrafındaki erkeklerle hiç ilgilenmeyen, iletişime kapalı, iletişim kurmaya çalışan erkeği de hemen savuşturan kadın sayısındaki büyük artışı rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. buna kezbanlık demek işin biraz kolayına kaçmak oluyor çünkü arka planda büyük bir kaos var. tabi erkeklerin işi daha fazla zorlaması ve kadınların üstüne daha fazla düşmesi neticesinde kişisel gelişimini tamamlamamış kadınların kendisini nimetten sanarak süreci daha da sağlıksız hale getirmesi de cabası. işin kezbanlık tarafı burada devreye giriyor, işin alt yapısında değil.
işin erkek açısından şöyle sıkıntılı bir tarafı var. özellikle sığ tipler için. kadına ulaşması bu kadar zorlaşan ama bir yandan da bu kadar ucuzlayan ve kalitesizleşen bir hayatta kadınların önüne gelenle birlikte olduğu masalları kendisine anlatılan maganda erkek bu sefer sapkınlaşıp agresifleşiyor ve şiddete meyilli hale geliyor. herkesle fingirdeşirken ben sana neden ulaşamıyorum diye bir kompleks durumuna girip saldırganlaşıyor ve taciz, saldırı, rahatsızlık verme veya kendine zarar verme gibi durumlar bir hayli artıyor.
toplumda sağlıklı bir kadın-erkek iletişimi kurmak bu şekilde giderek artan bir muhafazakârlık gölgesinde artık çok zor. erkekler kadınların ulaşılması daha kolay hale geldiğini sandıkça ve reddedildikçe veya hiç ulaşamayınca agresifleşirken kadın da erkekleri hayatından çıkarmak ve erkeklerle hiç ilgilenmemek gibi bir nevi sosyopatlık içerisinde yaşamak durumunda kalıyor. cinsler arası etkileşim iyice bozulmuş durumda ve maalesef bu sağlıksızlık giderek daha da şiddetlenecek.