-
26.
-1@21 ya dıbına kodumun bebesi sana laf yetiştirmekle uğraşmayacağım. zaten uzun uzun yazmışım. benim 1500-2000 lira para kazanmakta gözüm yok. çünkü gelir uzmanlığı sınavına hazırlanıyorum, yani büyük projelerle uğraşacak vaktim yok. uğraşamam, uğraşmak istemiyorum.
bana küçük işler lazım. günde 1-2 saatten fazla vaktimi almayacak işler.
dıbına oglu gelmiş bana php öğretiyor hıyarağası.
sen rahat ol koç, e-ticaret sitesi de yaptım, stok sistemi de yaptım, tanıtım sitesi de yaptım. 4000-5000 liradan fazla eder işler yaptım.
adwords optimizasyonu da yaptım, seo da çalıştım.
gelmiş burada 3 kuruşluk php bilgisiyle ders veriyor gibik. -
27.
+1@22 nin @21 e anlatmak istediği http://inciswf.com/1298717011.swf
-
28.
0@23 acaip güldüm mk
-
29.
0çok zor bence.
-
30.
+1@26 bakayım kanka. şimdi freelancer.com'a bakıyorum
- 31.
-
32.
+1@22 fena ayar verdi yalnız. neyse biz bi kaç elektronik mühendisi yeni mezun olduk ve sıfırdan bi site projesine başladık.
3 haftada ortamın dıbına koyduk açıkçası. zaten sql, c/c++, java gibi dillere hakim olduğumuz için php ve javascript tarafında rahat gidiyoruz.
ama css ve tasarım kısımları kafamızı gibiyor. dicem o ki bu bootstap ve benzeri kütüphaneler hakkında biraz bilgi verir msn?
mal mal tasarım kasıyoruz. genelde algoritma yazardım. hiç uğraşmadığım iş bu css falan. arkadaşlar da zorlanıyor. -
33.
+1@29a cevap ver amıan koduum ne kadar faydalı kütüphane biliyosan yaz şuraya. gidicem birazdan. ikide bir cevap gelciek diye başlığa bakıyorum.
-
34.
+1@29 kanka çok uzun bir cevap yazmıştım gri ekran yedim amk kusura bakma.
şidmi tekrar yazıyorum. bootstrap şahane bir şeydir. uzun uzun yazıcam gene bi sn. -
35.
0@31 ok bekliyorum panpa.
-
36.
+1@29 kanka bootstrap inanılmaz güzel bir şey. ben de birkaç ay önce varlığını farkettim. eskiden gerizekalı gibi css'te saatler hatta günler harcıyordum.
elemanlar ortalığın dıbına koymuş.
bootstrap küütphanesini çağırtıyorsun jquery gibi. zaten biliyorsundur. neyse, ardından sitede zaten güzel tutorialleri var. oradan işi kavrıyorsun.
mantıkları şu: çeşitli classlar atamışlar ve her classın bir özelliği var. şimdi, biraz geniş bir kütüphane olduğu için elbet her class hakkında konuşamıcam, sitedeki örneklerden 1-2 günde işi kavrarsınız zaten. ama örnek vermek gerekirse:
basit örnek: span diye bir class'ları var. bu, sana fluid özellik veriyor. responsive site tasarlaman için yardımcı oluyor.
span denen class toplam genişliğin, 12'ye bölünmüş hali. span12 dediğinde, tüm ekranı kaplayacak boyutta bir div açıyorsun, span8 dediğin zaman ekranın 8/12'sini kaplayacak boyutta bir div açıyorsun. (çok karışık anlattım ama şimdi anlayacaksın)
mesela ;
<div class="span4 left">Sol frame</div><div class="span8 middle">Ana bölüm</div>
gibi iki div açarsan. sol tarafında, ekranın 4/12'sini kaplayan bir div, göbekte 8/12'sini kaplayan bir div açmış olursun. ve bu divler, ekran genişliğine göre değşir. yani responsive'dir. cep telefonundan açarsan, ona göre şekillenir. dev bir ekrandan açarsan ona göre şekillenir.
bunun gibi bir sürü özelliği var. atıyorum, bir alert ekranı mı açacaksın <div class="alert">Bu bir uyarı mesajıdır</div> yazıyorsun. ve onların hazırlanmış güzel bir css ve javascript kombinasyonuyla hata mesajı bastırıyorsun.
inci sözlükte rahat rahat kod paylaşıp örnek veremediğimiz için anlatım biraz zor oldu. ama genel mantık bu şekilde.
şimdi sana bootstrap'in sitesindeki örnekler üzerinden açıklayayım -
37.
0@23 asdaydgas
-
38.
0@33 anlıyorum panpa devam.
-
39.
+1şimdi öncelikle şu örneğe bir bak: http://twitter.github.com...les/starter-template.html
üst menüye dikkat et kanka. şimdi full ekran bak, ardından ekranı küçült ve tekrar üst menüye bak. görüyorsun şahane bir şekilde responsive oldu.
ve bunu yapmak için hiçbir çaba harcamıyorsun. sadece kütüphaneyi ve kütüphanenin css kodunu çağırtıyorsun. ardından, o linkteki class'ların aynını birebir sitene koyuyorsun ve tatam, aynı tasarıma sahip oldun. renk değişiklikleri vs. için çift class kullanıp kendi classına istediğin rengi veriyorsun.
http://twitter.github.com...affolding.html#gridSystem
şu linkteki ızgara sistemine dikkatli bak. 1 1 1 1 1 diye yazan kutucuklar var. onların kaynak koduna baktığında "span1" classına sahip olduklarını göreceksin. daha önce de belirttim, bootstrap kütüphanesinde, span 12'lik üzerindendir. toplamları 12yi elde edecek şekilde yanyana span classları diziyorsun. ve sana eşit genişlikte ızgaralar sunuyor.
bunlar genel mantıktı. daha komplike birş ey yapmak istiyorsan: http://twitter.github.com/bootstrap/components.html
burada tüm butonlar, hata mesajları vb. her şey var. bunları uygulamak için yapman gereken tek şey, sahip oldukları classlara dikkat etmek. o kullandığın class'lar, sana aynı sonucu verecekler.
şurada da daha aktif şeyler var: http://twitter.github.com/bootstrap/javascript.html
şimdi, tek tek anlatmakla gerçekten olmaz. boş bir sayfa oluşturun, kütüphaneyi çağırın ve buradaki örneklerin hepsini tek tek deneyin. zaten anında kavrarsınız.
ben gibindirik bir işletme mezunuyum. php, html, css, jquery dışında dil bilmem etmem. sizin ufkunuz daha geniştir, c++ lar javalar. o yüzden kütüphaneyi anında kavrarsınız. bir gününüzü ayırsanız yeter zaten.
dört dörtlük tasarım yaprsınız. -
40.
+1sana son tavsiye: ben eskiden mal gibi sliderlar, işte grafik çizimi vs. için günlerimi harcıyordum amk. ince ayarlar kasıyordum.
github'a girin, şahane pluginler var. dört dörtlük pluginler var. hiç uğraşmadan 4 4 lük görünüme sahip şeyler yapabilirsiniz.
ben eskiden mal gibi uğraşıyordum artık gibsen uğraşmam. -
41.
0@36 süpersin panpa baya açıklayıcı oldu.
c++ javalar falan pek bi gibe yaramıyor site yaparken malesef, pek bi algoritma yazmıyosun zaten. ama hızlı bi başlangıç yapmana yarıyo sytax'ı çabuk kavrıyorum. c++ la php zaten nerdeyse aynı. ama tasarım kısmı tamamen yabancıyız. ama gösteridğin kütüphane hakkaten şahane.
keşke en baştan bununla başlasaydık. hazır bi template üzerinden gittik uzunca bi süre. hem çok vaktimiz gitti hem de çok şık olmadı.
neyse şukular şelale sana panpa. -
42.
+1wordpress film veya kişisel blog teması yap
r10da çok rahat satarsın -
43.
0@38 bu arada curl üstadıyımdır ben. internette bulunan tüm bilgileri çekebilirim. hatta kitabevilrinin senelik 1400tl bayıldığı, kitap veritabanlarını bile çektim. isbn'siyle, resimleriyle, açıklamalarıyla.
aklında olsun :D -
44.
0@39 ula herkes wordpress diyor. şu wordpressi öğreneyim ben ney nasıl oluyor diye en iyisi.
-
45.
+1lan anlamadımki yazdığın niteliklere bende sahibim,100 lira ney lan 100 lira ney ? oturur 40 dakikada bir bot yazar 30 liramı alırım amk,bot işi bulamıyosan script yap sat, script yaptığım zamanlar günde 300-400 kazandığım oluyordu
-
vinovat li ya selamm ne habeerr
-
gelenler direkt caylak veya silik amk
-
saksocektiren
-
entiriye resim ekleme
-
acayip ve tuhafin nicki mi degismiz
-
acayip tuhaf ve yamuk
-
kadın milli voleybol takımı oyuncusu
-
sevdiklerinize bir çicek alın
-
en sonunda dayanamayıp bıçaklıyordu
-
inci sözlügün bitik bir yer olduğu gerçeği
-
emel1971
-
giyim mağazalarına gidip
-
aşk sizin icin ne demek
-
bütün kpop böyle olsa
-
beyler maaştan maaşa yasıyorum
-
beyler bitkiler reçine dökerek sıçıyormuş
-
beyler bu karıyı dövmüşler
-
memati femboy musun
-
aziz sokie penisi
-
vikings caliyo ama yapıyor abi
-
sözlük bitmeş
-
sözlüğe femboy getirin abi
- / 1