-
176.
0@32 (bkz: giberler33/#11034913)'yi çekememiş ergen beyler.
en son başyapıtı:
(bkz: inci sözlük künyesi) -
177.
0
-
178.
0zirveden hatırladığım sevdiğim binlerden biri.
-
179.
0aşkım cancişim.
-
180.
0beyler bu adam gibici
-
181.
0@8 sana kabaran şeyler var hocu kemeri tak sen
-
182.
0noluyo lan
(bkz: pazar sabahın 7sinde sol framede adını görmek) -
183.
0doktur mu ki
-
184.
0süper bi yazar amk.
-
185.
0bana ayar vermiş bin. saygılar.
-
186.
0@3 gelirken mini eteğini giymeyi unutma bin
-
187.
0harbi amk, bunuda giben var
kiz kocan evde deilse gelim. -
188.
0vay amk bunu da doldurmuslar, su sozlukte bi mal bulamadan gocup gidicez!
ccc ikizler giber ccc -
189.
0@12 peki. tamam. afferim.
seni mikronlarına ayırmadan gibtir git şimdi. -
190.
0mal bir yazar
-
191.
0@16 adam haklı beyler
-
192.
0dünkü zirvede anarşist ruhuyla öne çıkan 12,5 falan.
-
193.
0(bkz: redhead sever)
-
194.
0@25 maraba bacım. *bıyıkları okşa*
mith'in mithat dayıyla uzaktan yakından, amdan zütten, efsane kelimesinden filan alakası yok aslında.
kendi uydurduğum mithgroth nickinin kısaltması.
ne anlama mı geliyor?
bi gib anlama geldiği yok, zütümden uydurdum.
şimdi dağılabilirsiniz.
@27 sen de özet geç gibmiyim kayınçonu. -
195.
0felsefedeki mit mi he ?Tümünü Göster
Mit ve Felsefe
Çelişki bir uzlaştırma ile çözümlenebilir, çünkü insansal kesinlemenin bu iki bileşkesi karşılıklı olarak birbirini tamamlamaya yöneliktir. Düşünümün rolü temelde eleştireldir. Mitin emperyalist yapısı toplulukları en korkunç tehlikelerin kucağına atar. Bu düzenin sürüklemesini önlemek görevi eleştiriye düşmektedir. Ama eleştirinin aynı zamanda, mit ona doğrulanmış göründüğünde, onda insansal bir çağrının gerçekliğini bulduğunda derin otoriteye itaat borcu vardır.
O halde mitik bilinç hiçbir şekilde aklı reddetmemektedir. Aksine mitik bilinç bize aklın bir genişlemesi ve zenginleşmesi olarak görünmektedir. Eğer akıl insansal düşüncenin en üst organı ise, gerçeğin görevi içimizdeki birbirinin zıttı özlemleri kavramak ve düzenlemek, akla kendisine ait olan yeri vererek bu özlemlerin her birine hakkını vermektir.
O halde mitler sadece bir belirtici olarak kabul edilmeli ve bir sonuç çıkarılabileceği zaman ele alınmalıdır. Felsefe hiçbir zaman bir mitoloji, tüm zamanların masallarının bir derlemesi değildir. Felsefenin görevi, daha çok mitolojinin tanıklığını benimsemek,ve onun anldıbını çözmeye çalışmaktır. Mitlerde önemli olan imgelerin etkileme gücünden veya öykülerin güzelliğinden ziyade mitlerdeki gizli kalan niyettir. Nlitler tüm insansal değerlerin bir çeşit deneme tezgahıdır. O halde mitlerin morfolojisi veya tipolojisi günlük "homo philosophicus"dan çok farklı somut insanın bilgisine giriş olacaktır.
Geleneksel felsefe, kişiyi bedeninden kurtaımak için, sokaktaki insanın, entelektüelin kendi imgesini gördüğünü zannettiği entelektüel şemanın içinde kendini tanımamasını sağlamaya yöneliktir. Ve bir Bergson'un ve bir Sartre'ın çok ender durumunda olduğu gibi rastlantısal olarak felsefe, felsefenin dışındakiler tarafından kavrandığında, düşünür meslektaşları tarafından günün modasına kendini kaptırdığı ve başarısını sadece snobizme borçlu oldugu şeklinde suçlanıyordu. Veya, kendini edebiyatın içine attığı için tenkit ediliyordu. Aslında filozoflar tarafından terk edilen somut insan, çağdaş dünyada edebiyat adamlarının ve özellikle romancıların ortak malı haline gelmiştir. Düşsel mitler gerçek insan hakkında meslekten düşünürlerin betimlemelerinden daha doğru betimlemeler yapmıştır. Buna rağmen filozofun görevi insanlık durumunu aydınlatmaktır.
Mit, aklın sonu olmayıp daha çok onun başlangıcıdır. Ve somut akıl mitolojinin çanını çalmamalıdır, akıl, mitlerin yeni bir biçimde ele alınmasını, meşrulaştırılmasını ve ayırt edilmesini kendine görev edinmelidir. Mitler insanlık gerçeğinin alanını, ilkel durumdaki değerleri ortaya koyarlar ve buradan ayrımsız en iyiyi ve en kötüyü gösterirler. Tepelere yükseliş mitlerinin karşısında cehenneme iniş mitleri yer alır. finsansal mitlerin karşısında insanlık dışının -içestin, cinayetin, savaşın, kaosun- mitlerinin canavarca serpilişi yer alır. Mit, insanın yapısıyla ilgilidir, O halde mit ayrımsız bu yapının tüm olabilir ilklerini geliştirir .Eleştirel aklın rolü arıtma rolüdür. Akıl insansal değerlerin onay yoluyla insanı doğadan kültüre yani ahlaka geçirmelidir.
-
vinovat li ya selamm ne habeerr
-
saksocektiren
-
sevdiklerinize bir çicek alın
-
acayip ve tuhafin nicki mi degismiz
-
kadın milli voleybol takımı oyuncusu
-
entiriye resim ekleme
-
acayip tuhaf ve yamuk
-
emel1971
-
aşk sizin icin ne demek
-
saç serumu kullanmak lazım abi
-
en sonunda dayanamayıp bıçaklıyordu
-
yerli ve milli vaciş
-
beyler bitkiler reçine dökerek sıçıyormuş
-
beyler maaştan maaşa yasıyorum
-
aziz sokie penisi
-
cilalı ibonun
-
memati femboy musun
-
yangınlar gerçek değilmiş
-
sözlüğü timarhaneye döndürdüm
-
lan bu ozgur ozel her gun bagiriyor
-
sözlük bitmeş
-
vikings caliyo ama yapıyor abi
-
sözlüğe femboy getirin abi
- / 1