1. 7.
    0
    bu varlıklara anadolu’da yerine göre; cin, ecinni, cadı, peri, şeytan, üç harfli, iyi saatte olsunlar, pir (evin piri), sahip (evin, koyunların sahibi), bekçi (evin, koyunların bekçisi), mekir, ferişte, feriştah, rüküş hanım, ibrik kalfa gibi isimler verilirse de bunlar kimlikleri birbirine karışmış, iç içe geçmiş şekilde karşımıza çıkarlar. değişik adlarla anılan bu söylence yaratıklarının özel kimlik taşıyanları ise bizim araştırmalarımıza göre şöyledir:
    ···
  2. 6.
    0
    hem doğu hem batı kültürlerinde görülen ve inanç alanının ortak tasarladığı kimlikler diyebileceğimiz bu varlıklar, atasözü ve deyimlerimizde;‘cin fikirli, cin gibi aklı olmak, cin çarpmak, cini tepesine çıkmak, cinleri başına toplanmak, cinlerin cirit oynaması, cin başka şeytan başka, cin tutana bir muska kafidir, cadı kazanı, cadı suya batmaz, perisi alçak’ gibi ifadelerle yer alırken masallara da konu olmuşlardır. ancak bu çalışmada cin – peri masalları ele alınmamış, onların ayrı bir inceleme konusu yapılması düşünülmüştür.
    ···
  3. 5.
    -1
    rezerved
    ···
  4. 4.
    0
    türk halkbilimindeki sözlü gelenekler içinde insanların hayatını etkileyen, inançlarla yakından bağlantılı, olağanüstü nitelikler taşıyan, gizli güçlere sahip oldukları kabul edilen, ancak ne oldukları pek bilinmeyen varlıklarla ilgili pek çok anlatı vardır. bu anlatıların değerlendirilmesi, insanımızı anlamaya, onun hangi düşünce ortamında yaşadığını bilmeye, tanımaya hizmet eder.
    ···
  5. 3.
    0
    rizörv
    ···
  6. 2.
    0
    hadi baalım
    ···
  7. 1.
    0
    reserved lerinizi alınız beyler 10 dk icinde baslıyorum ilgi cekici bir konu bence

    (bkz: öbür dünya deneyleri)
    (bkz: 21 aralik 2012 gerçek olursa)
    (bkz: 2012 hikayeleri ve olası gerçekleri)
    (bkz: zombiler nedir)
    (bkz: zombi gercek ve efsaneler)
    (bkz: zombi sosyolojisi)
    (bkz: en acaip türk batıl inançları)
    (bkz: idam teknikleri)

    (bkz: vampirler nedir)
    (bkz: tarihteki ilk vampirler)
    (bkz: türk tarihinde vampir öyküsü)
    (bkz: vampirizm efsanesinin meşhurlaşma sebepleri)
    ···