-
706.
0Devam et hocam bekliyoruz
-
705.
+4 -1-Türk Dili edebiyatı
Sözelci kardeşlerim için öncelikli bölümlerden biridir. Ya bu bölümü uzun uzun anlatmak istiyordum aslında ama sonuçta bilinen bir bölüm. edebiyata, şiire, hikaye'ye,roman'a aşık olanların bölümüdür bu bölüm. Atamaları son zamanlarda biraz sıkıntı ama birazcık bile ilgisi olanların zevk alacağı yer burasıdır. Tabi ki her zaman dediğim gibi diyorum ne olur ne olmaz araştırmak lazım.
-Türk Halkbilimi
Hacettepe ve Gazi'de olan bir bölüm. 2014 sayılı kanun gereğince de edebiyat öğretmeni olmalarının önü açılmış ama ne kadar doğrudur bilemiyorum. Aynı edebiyat gibi baya bir eğlenceli bölümdür yalnız.
-Türkçe Öğretmenliği
sözelci kardeşlerimin öncelikli tercihlerinden birisi daha. Zevklidir, eğlencelidir dersleri. Atamaları hakkında da aynı edebiyat gibi eskisi kadar fazla değil ama 85 alan birisi her türlü de atanır. Benden size tavsiye 3. sınıfta kpss çalışmaya başlayın.
-Türkoloji
Sadece Kırgızistanda bulunan bir bölüm. Okumanız taraftarı değilim.
-Tütün eksperliği
Boş bir bölüm, bu kadar da netim. yazmaya değmez. Zaten sadece celal bayar üniversitesin de var.
u'ya geçiyorum birazdan. -
-
1.
+1abi türk dili ve edebiyatı öğretmenliğini atladın, onu da ben diyim: okumayın.
bu başlık altında konuştuğum bir abimiz tde öğretmeni fakat ataması yapılmamış. ve ne yazık ki öyle 50 bin öğretmen atanmak için bu bölümde beklemekte. türkçede bu sayı 6 bin ve muhtemelen yarısı atanacaktır ilk atamada türkçenin ama edebiyatta bin falan. türkçe her türlü edebiyat öğretmenliğine yeğdir atama nazarından. benim de hayalimdeki meslek ve baba mesleği türkçe öğretmenliği :p
-
1.
-
704.
0Prezerlatif
-
703.
+7 -1-Tıp Fakültesi(DiKKAT)Tümünü Göster
Hani size hukukta iken bir şey demiştim. Hukuk ve tıp aynı kategoridedir diye, şimdi bundan caydım daha da arttırıyorum. Tıp okunması en zor bölümlerden birisidir, hatta hukuktan da daha zorludur. evet geleceği çok iyi bir bölüm, bir kere ne okuyorsun dediklerinde tıp diyeceksiniz ama göze almayı ve de hayali olanların bu mesleği seçmesi taraftarıyım. Hani çok iyi puanda olup kararsız kalan insanlar sonra bölümünden soğuyabiliyor, o yüzden dikkatli kararlar vermek lazım. Bu kadar düşüncelerimden sonra şunu da belirteyim, tıp çok önemlidir. insanın canı size emanettir. Kutsal bir meslektir. Kazanan kişiye deliler gibi çalışmasını, asla bıkmamasını ve son olarak, sen büyük adam olacaksın diyorum.
-Tıp Mühendisliği
Her şeyin mühendisliği olur da bunun olmaz mı? Şimdi bu bölümü en baştan araştıracağım, ona göre fikirler vereceğim. Belirtmek gerekirse de acıbadem üniversitesi(özel) ve karabük üniversitesinde var.
-Toprak Bilimi ve Bitki Besleme
Pek tavsiye etmeyeceğim maaalesef.
-Turizm ve Otel işletmeciliği
Sonunda beyler sonunda. işte benim bölümüm. Hani özelde herkes tarafından sorulan sorunun karşılığı bu. Abi okuya okuya bu bölümde misin? dediğinizi duyar gibiyim. Yalnız ülkenin önemli üniversitelerinden birinde okuyorum(adını söylemeyeceğim, özelden sorsanız da söylemeyeceğim, ifşa olmamak lazım sonra hocaların kulağına falan gider bulurlar beni, sen bölüm hakkında kötü konuşmussun falan diye kızarlar:d) neyse beyler, ülkemizde turizm çok fazla gelişmekte olan bir sektör, önemli bir yerde anlayacağınız. ancak önemli bir üniversite'de okumazsanız bu bölümün size katacağı bir şey yok. Biraz ağır olacak ama garson olma ihtimalinizde hiç de az değil. Ben rusça ve bir sürü dil üzerine kendimi geliştiriyorum. Lise de almanca da görmüştüm. Okulda ki hocalarımızın da alayı prof, doç. adamlar sayesinde gelişip duruyoruz. Turizm alanında tanınan isimler ders veriyor anlayacağınız. Anadolu da kazanacak, ya da okuyan kardeşlerim için konuşuyorum sakın ümidinizi kaybetmeyin. Biliyorum önce amele diyorlar size, bana da diyorlardı. sonra okuduğum okulu duyunca sus pus kalıyorlar ya neyse. konumuza dönecek olursak internetten, kitaplardan çoğu yerden kendinizi geliştirin. Sizin bizden hiç bir farkınız yok. Dil öğrenin, sakın üniversite de yatıp, siyaset olaylarına falan da karışmayın. Zaten z harfi falan bitince büyük bir entry gireceğim. Orada herkese, okuyanlara, sınava gireceklere diyeceğim olacak, şimdilik benim bölümü bırakıyorum, dediğimi anlamışsınızdır.
-Turizm Rehberliği
Dilci kardeşlerimden sosyal ve silik olmayan tiplerin yapacağı meslektir, ya da bölümdür. Bu bölüm inanın eğlencelidir. en azından 4 bilemedin 3 dil falan görüyorsun. Ha tabi devlette iş yapma şansınız yok, özelde kendinizi kanıtlamanız gerekli. Bunun içinde dediğim gibi sizin işiniz dil, ne kadar öğrenirseniz bu sizin için kardır.
t'ye devam edeceğim. -
702.
0Rezzerz
-
701.
+4 -1-Takı Tasarımı
Okumanız taraftarı değilim. Zaten sadece istanbul kemerburgaz üniversitesin'de var. o da özel zaten. Hiç gerek yok.
-Tabu Kadastro
Gazi'de bulunan bir bölüm. Diğer bölümlere göre kolaydır. Ataması falan da son zamanlarda iyi, 2 yıllık bitirenler normal memur olarak atanıyor ama 4 yıllık bitirenler ise en kötü uzman olarak atanır. Yani o konu tam kesin değilmiş ama sonuçta uzman olarak da atanmasanız memur olarak atanırsınız.
-Tarım ekonomisi
pek tavsiye etmiyorum ataması fazlasıyla zor. Ama ne olur ne olmaz araştıracağım.
-Tarım makineleri ve teknoloji mühendisliği
Direk söylüyorum okumayın. ha abi merakım var diyorsan üniversite bile söyleyemiyorum sana. Çünkü herhangi bir teknik üniversite'de yok, anadoluda ki üniversiteler de var.
-Tarımsal yapılar ve Sulama
Biliyorum t'de fazla okumayın dedim ama bunu da okumayın.
-Tarih
Tarihe ilgisi olan varsa okuması taraftarıyım ama maalesef ataması bu aralar haddinden fazla düşük. Dersleri eğlencelidir, osmanlıca falan görüyorlardı yanlış bilmiyorsam. Öğretmen olmak istiyorsanız da formasyon almanız gerekli.
-Tarih Öğretmenliği
Yukarıda söylediklerim aynısı bunun içinde geçerli kardeşlerim. yalnız doğal olarak formasyon almanıza falan gerek yok.
-Tarla Bitkileri
Biliyorum kızdığınızı hissediyorum ama gitmeyin.
-Teknoloji ve Bilgi Yönetimi
Sadece başkent üniversitesinde(özel( olan bir bölüm. Ne kadar tercih edilir, tartışılır. Araştıracağım.
-Tekstik Mühendisliği
Bundan 20 sene önce olsa gidin derdim, şimdi maalesef tekstik sektörü öldü. Gitmeniz taraftarı değilim.
-televizyon haberciliği ve programcılığı
Sadece özel üniversitelerdeolan bölüm. Tam burslu puanına baktığımda 440 dan fazla puanla aldığını görüyorum. Araştıracağım.
t'ye devam ediyorum. -
700.
0Bakacağım
-
699.
-1Gereksizleri yaziyorsun gerekliler kalıyor
-
698.
0Sivil hava ulastirma nerde a m k
-
-
1.
0unutuşum, madem sordun, uyumadan yazayım. Devlet üniversiteleri dışında okuma. Kazanabiliyorsan da itü ya da anadolu üniversitesine git.
-
1.
-
697.
+5-Sinema ve TelevizyonTümünü Göster
Tamamiyle özelle alakalı bir bölüm olduğu için kendinizi geliştirmeniz diğerlerinden daha fazla önemlidir. Kısaca hocalarınızdan ne kaparsanız, okulda sürekli bir şeyleri öğrenmeye çabalarsanız sizin için kardır.
-Sinoloji
Okumanız taraftarı değilim.
-Siyaset bilimi
Galatasaray'ı kazanamıyorsanız bu bölümü de okumayın.
-Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
5-10 tane üniversite'de olsa hemen koşarak gidin derdim ama türkiye'nin her ilinde bu bölümden var ve her geçen gün daha fazla mezun veriyor. Sadece okula gidip, gelip yatanlar için kesinlikle bu bölümü tercih etmem. Bu bölüm çalışanların kendini geliştirmek isteyenler için önemlidir. Size tavsiyem mezun olmadan önce kpss'ye çalışmaya başlayın ki, atanma ihtimaliniz daha fazla olsun.
-Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
bildiğimiz Sosyal bilgiler öğretmenliği. Dersleri zevklidir, baya keyif alırsınız. Yalnız atanma konusuna gelecek olursak biraz sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Kendinizi garanti altına almak için en azından 85-90 arasında almanız lazım ki atanasınız. ilk yılda atanan arkadaşlarımda yok değil ama bu puanı mecbur almalısınız işte.
-Sosyal Hizmet
Tm'ci kardeşlerimin son umudu olarak görülüyor. Okuması zor değildir ama yine siyaset ve kamu bilimi gibi türkiye'nin her yerinde olan bir bölüm. Atanma ihtimali falan bugünlerde iyi ama gelecek bize ne gösterir bilemeyiz.
Sosyoloji
Valla atanması imkansıza yakındır. Pek tavsiye edemeyeceğim. isterseniz araştırıp etrafınızda okuyan birisi olduğunda sorabilirsiniz dediğimi o zaman anlayacaksınız.
-Spor Yöneciliği
Valla kardeşlerim, besyo'yu kazanamayan panpalarım iyi dinleyin. Bu bölümü kazanabilirsiniz, hem de bu bölüm yetenek sınavıyla almıyor. Ha yetenek sınavıyla alan var ama almayan da var sonuçta. Bu bölümü okuyup formasyon alıp, beden eğitimi öğretmeni olabilirsiniz. Zaten size bir de sır vereyim. Besyo okuyanların %90 lık kısmı kpss'de 60-70 arası puan alır. Atanamayız diye üzülür dururlar. 80 üstü alırsanız her türlü atanırsınız bu kadar net söylüyorum. Son olarak da spor yönetiliciliğinin dersleri baya bir eğlencelidir. badminton falan oynarsınız ne güzel.
-Su ürünleri mühendisliği
Okumayın.
-Sümeroloji
Okumayın.
-Süt Teknolojisi
Okumayın.
-Şehir bölge ve Planlama
itü, ytü ve odtü dışında tavsiye etmiyorum. Kendinizi geliştirirseniz çok iyi yerlere gelirsiniz. eğlenceli bir bölümdür, okurken mutlu bile olursunuz ama zordur. Derslere gelmeyen adam, biter yani. Çalışmayan başarılı olamaz maalesef.
t'ye geçeceğim beyler. arkadaşlar, özelden 2 aya anca bitirirsin abi gibi sözler beni sanırım daha fazla gaza getirdi, 3 gün gibi kısa bir süre de t'deyim. inşallah en kısa sürede bitireceğim. -
-
1.
0sosyal bilgilerde 90la bile muhtemelen atanamazsınız. diplomam olsun okuyacak olsam seçmek isterdim çünkü zevkli. türkçe öğretmenliğinin ataması daha iyi nispeten ve yeri de daha sağlam elbette ders saati daha fazla
sosyal hizmet çok pis iş abi huzur evleri olsun, rehabilitasyon merkezleri olsun...
-
1.
-
696.
0rezerve
-
695.
0Pampa Y ye gelmeden Yazilim Muh. hakkinda bilgini yazarmisin
-
694.
+4-Sağlık Yönetimi
iyi bir bölümdür ama sağlık kelimesini görünce aklınıza hemşire ya da att tarzı bir şey gelmesin. Sizin işiniz işletme. Yani matematikte göreceksiniz, ekonomi de göreceksiniz, muhasebede. Atanmanız için iyi bir puan yapmalısınız, atanamasanız da özel hastaneler de çalışabilirsiniz. Zordur ama tavsiye edebilirim.
-Sanat Tarihi
Şimdi beyler ülkemize malum tarihe sanata falan pek değer verilmiyor, ha sanatçı da pek kalmadı ya. Dersleri felaket derecede zevklidir, hocanız da size o anı yaşatıyorsa valla zevkten dört köşe olursunuz. Ha tabi şu da var, ataması zordur. Özel de iş olanaklarının ne kadar fazla olduğunu da bilmiyorum. Tabi siz gidip sabancıyı falan kazanırsınız, uçar gidersiniz o ayrı.
Sanat Kültür Yönetimi
Sadece bilgi üniversitesin de var. Her zaman dediğim gibi burslu kazanırsanız gidin okuyun. Ha iyi para kazandırır mı bilemeyeceğim maalesef.
-Sanat Yönetimi
Yukarı da dediklerim aynısı bunun için de geçerli ama bir farkla. Ytü'de de olan bir bölüm. Yani iyi yerlere gelmeniz kendinizle alakalı tamamen.
-Sermaye Piyasası
Direk baştan uyarayım, işiniz borsa ile olacak. Borsa ile baya içli dışlı olacaksınız. Ha bu demek değil ki iyi yerlere gelemeyeceksiniz, ilginiz varsa uçar gider, çok güzel paralar kazanabilirsiniz. Ha söylediğim gibi ama borsaya ilgi duymayan aşırı derecede zorlanır.
-Seyahat işetmeciliği
Bölümüme yakın olduğu için biliyorum, okumayın. Zaten size ileri de hangi bölümde okuduğumu söyleyeceğim.
-Sınıf Öğretmenliği
Bundan 4-5 sene önce falan 210 alan adam bile rahat rahat giriyordu. Ne olduysa millet bu bölüme bir yüklendi yalnızca 1 sene de puanlar uçtu gitti. bu bölüme 440 puanla yerleşen kız tanıyorum mesela. 440 beyler yanlış duymadınız. Son zamanlarda fazla revaçta olduğu için eminim maksimum 10 sene sonra her yerde mezunları dolaşacak ama günümüzü ele alırsak iyi bir bölümdür. Okurken zorlanmazsınız, eğlencelidir.
-Sigortacılık ve Risk Yönetimi
Şimdi en güzel marmara ve gazi olarak görünüyor yalnız geleceği hakkında nedir ne değildir bilmiyorum. Arkadaşlar varsa soracağım.
s'ye devam edeceğim. -
-
1.
+1abi revaçta olmasıyla alakalı pek değil, o bölüm revaçta olmasa da dolacaktı ama düşük puanla... (hukuk gibi değil, özel üniler bu bölümü zenginler çocuklarını yollayıp 'bizimki de sınıf öğretmenliği okuyor ehuehu' demeyeceği için açmaz) bütün öğretmenliklerde kontrolsüz bir eleman fazlası var demek geliyor ağzımın ucuna ama öyle değil, meb'in açığı da var ama atayamıyor, para yok. neticede olan gençlere oluyor. tm'de o puanı alıp gideceğin ahım şahım başka bölüm de yok açıkçası. pgiboloji istemiyorsa tek seçenek o gibi. 440 çok arada bir puan. iyi ama en iyi yerlere de yetmiyor. o puanla işletme okumaya değmez mesela
ah be abi efkar bastı öğretmenlik nereden nereye... keşke askeriye gibi öğretmenler de eskisi gibi kendi okulları, sistemi disiplini olan bir meslek olarak kalsaydı. bin ettiler nesilleri. hoş, askeriyenin sistemi bile bozuldu ya -
-
1.
+1kardeşim işte biz de zor durumdayız, sözlük olarak birbirimize yardım edelim ki, gençlerimizin geleceğini daha aydın bakmalarını sağlayalım. inşallah düzeleceğiz, ne kadar umudum olmasa da Allahtan ümit kesilmez.
-
1.
-
1.
-
693.
+7-Raylı Sistemler MühendisliğiTümünü Göster
Sadece Karabükte olan bir bölüm ve şanslısınız ki çok samimi arkadaşlarımdan birisi orada okuyor. Bugün aradım sordum, mezunlarından bazıları iş bulmuş bazıları da bulamamış. Yani biliyorum, sürekli söylüyorum ama yatmamanız lazım. Dil öğrenip kendinizi geliştirmelisiniz, ayrıca makine mühendisliği ile dersleri neredeyse aynı sayılırmış, yani bu konuya da hakimsiniz. Ha karabük üniversitesi son zamanlarda tanınmaya başladı, iyi bir gelişim gösteriyorlar ama bir teknik üniversite kadar etkili midir? sanmıyorum... Geçen sene taban puanı olarak 265 ile almışlar. Bunu da belirteyim dedim.
Rehberlik ve Pgibolojik Danışmanlık
pgibolojik danışmanlık ve rehberlik olarak da geçiyor, ben r'de almayı uygun gördüm. Neyse, halk arasında bildiğimiz pdr. Yanlış bilmiyorsam, geçen 75-80 puan arasında bir atama olmuştu. Dersleri pgiboloji kadar ağır değildir ama yine de zorlanırsınız. tm'ci kardeşlerimin hukuk, pgiboloji ve sosyal hizmetler dışında maalesef ki seçebileceği bölüm sayısı çok az. iyi bir okulla ve yüksek lisansla güzel paralar kazanabilirsiniz.
-Reklam Tasarımı ve iletişimi
Alayı özel üniversitelerde olan bölüm. Kazanırsanız tabi ki her zaman söylediğim gibi burslu olarak yeditepe'de okumanız taraftarıyım. Reklamcılıktan ziyade adından da anlaşılacağı üzere işin tasarımıyla ilgilenen bir bölüm. Saygı duyulan hocaları vardır.
-Reklamcılık
Normalde bilirsiniz, puanlar yıllar geçtikçe artar. Ama reklamcılık bölümünde ise tam tersi geçerli. Yıllar geçtikçe puanları düşüyor. Sakın reklamcılığı dizi arasında olan şeylerle kısıtlamayın, şu an önünde oturduğumuz bilgisayar bile, atıyorum samsung. Samsungun sloganı bile bu işe giriyor. Kendini geliştirenler için iyi para vardır ama pek silik tiplere göre değildir, yırtıcı olmak zorundasınız.
-Rekreasyon Yönetimi
Şimdi hem turizm fakülteleri için geçerli, hem de spor yüksekokullarında olan bir bölüm. Turizm alanına girdiği için benim bölüme biraz yakın ama akdeniz dışında pek tavsiye etmiyorum. Spor yüksekokuluna geldiğimiz de ise, akdeniz, gazi ve kocaeli'yi öneririm. Rekreasyon yönetimi ne ki abi diye soracak olursanız ise, yeniden oluşturma, yeniden yaratma anldıbına geliyor. işin biraz da sosyal boyutuyla ilgilenen bir bölüm.
-Rus Dili edebiyatı
kendim de 3 yıldır rusça gördüğüm için, söylüyorum felaket derecede hem ağır hem de zor bir dildir. Kiril alfabesine alışmak insanı fazlasıyla yorar. Göze alacaklar okusun yani, şimdiden uyarıyorum. Geleceği de aslında bir zamanlar iyiydi ama malum siyasi sebepler bu dilcileri daima etkilemiştir, mesela son 2-3 sene ki olaylar olmasa okuyun derdim kesinlikle ancak şimdi kararsızım.
-Rus Dili ve Öğretmenliği
edit: Sadece moldova da ve azerbaycan'da olan bir bölüm. Denkliği var mıdır, yoksa ileri de verecekler mi inanın bilmiyorum. Ama yine de bir görün istedim. Beni uyardığı için hanzalahanzalmayanhanz kardeşime teşekkür ederim.
r'de bitti. s'ye geçeceğim. -
-
1.
01-pdr için devletten bir şey ummayın, normal öğretmen atamasına tabisiniz. gittikçe ataması azalıyor şu an güzel görünebilir ama 3 sene önce adını bile yazmayan atanıyordu. özelde bunun bir meslek karşılığı yok, pgiboloji okuyanla aynı işleri yaparsınız. iş devlette bitiyor. pgiboloji okursanız hastanede, pdr okursanız okulda görev alırsınız devlet için.
2-bildiğim kadarıyla rusça öğretmenliği diye bir bölüm yok reis ve ataması da yok çünkü meb'in ders olarak tanıdığı bir dil değil.
edit: türkiyede rusça öğretmenliği yok, azerbaycan moldova gibi ülkelerde var türk öğrenciler için. lys ile alınıyor yani tek fark yurtdışında okumanız. denklik problemi çıkabilir ve yökün bir üniyi tanıması denklik değildir bunu göz önünde bulundurun yurtdışına gitmeyi düşünürseniz. -
-
1.
+1kardeşim zaten rusça öğretmenliğinde bende denkliğin olduğunu düşünmüyorum ha çıkabilir tabi belli olmaz ama yine de yazayım dedim, en azından sözlüğün haberi olsun diye düşündüm. rus dili edebiyatına yazdığım şeyleri bir anlık ona da yazmışım, hemen siliyorum değiştiriyorum. Teşekkür ederim.
-
1.
-
1.
-
692.
0jznsjsjksksks
-
691.
0Rez 708
-
690.
+7 -1-Pazarlama
Tamamen kendini geliştirmeyle alakalı bir bölümdür, dil bu bölüm için vazgeçilmezdir. Dil öğrenmekte zorlanan dostlarım için tavsiye etmem. Ayrıca devlet dairesinde iş bulma olanağı da fazlasıyla düşük, tercih ederken iyice araştırmak lazım.
-Perfüzyon
Sadece Bilgi Üniversitesinde bulunan bölüm. Tam burslu kazanamazsanız pek tavsiye edemeyeceğim.
-Petrol ve Doğalgaz mühendisliği
itü ve odtü dışında okumamanızı öneririm. Çünkü orada ki hocaların size neler katacağı fazlasıyla büyük bir soru işareti. Malum petrol ve doğalgaz mühendisliği de günümüz için önemli ama gelecek için nedir, ne değildir kestiremiyorum. Yurtdışına da kapağı atıp, çok iyi yerlere gelebilirsiniz.
-Peyzaj Mimarlığı
itü ve katü'de okumanız taraftarıyım. işiniz normal mimarlık gibi çizim olacak ama bahçe tasarımı olsun, bilgisayardan çizim yapmak olsun genel bilgileri gösteren ve öğreten bir bölüm. Devlette maalesef bugün için konuşuyorum, atanma ihtimali fazlasıyla düşük. Zaten bu bölümü bitirenler genelde özel'de çalışıyor.
-Pilotaj
Bildiğiniz pilotluk. Benim tavsiyem okan'da ya da anadolu üniversitesinde okumanız. Pilotluğun nesini anlatayım onu da bilmiyorum maalesef. Okuyan bir arkadaş bulursam soracağım. Çok iyi paraların döndüğü de bir gerçektir, sanırım ben olsam okumak isterdim.
-Polimer Mühendisliği
Sadece yalova ve mehmet akif üniversitesinde(burdur) olan bir bölüm. Teknik bir üniversite olmadıkları için ne kadar yararlı ve öğretici olurlar şüpheli.
-Polonya Dili ve Kültürü
Aynı leh dili edebiyatlehı gibi düşünün, işiniz sadece polonya ili sınırlı olacak. Pek tavsiye etmiyorum.
-Pgiboloji(DiKKAT)
Şimdi beyler, öncelikle bu bölümü okumak hem zordur hem de emek ister. en az bir hukuk bölümü kadar ezber yapmanız gerekir. Çalışma alanı geniştir, adalet bakanlığında bile iş imkanı vardır düşünün. Son zamanlarda ise eskisine göre atamalar fazlasıyla azaldı gibi ama hala daha devam ediyor. Tmcilerin hukuk ve pgiboloji dışında bölüm bulabilmesi zaten zor. Okurken kendinizi de geliştirmeye bakın.
p'yi bitirdim r'ye geçiyorum. -
-
1.
0evet pgibolojinin çalışma alanı çok ama özelde amlılar sizden 5 adım öndeler bunu da unutmayın. sırf bu yüzden pgiboloji hedefimi sorgulayıp değiştirdim. bunu özeller hariç ilk 3-5 ünide okumuyorsanız okumanızı tavsiye etmem. ayrıca mezun olunca KLiNiK PgibOLOG OLMAZSINIZ yüksek lisans gerekir ve o da her okulda yok, olan okullar da kendi öğrencilerine veriyor, o okuldaysanız yine kızlar çalışma ve ineklikle ve hocalarla iletişim kurmayla önünüzde. azimli biriyseniz buyrun.
-
1.
-
689.
+5Beyler öncelikle merhaba... Tahmin edin ne oldu? p ve r'yi çoktan hazırlamışken elektrikler kesildi, tabi kaydedememiştim. Benim pc'de şarj yeri bozulduğu için direk elektrikle çalışıyordu. Yani şarj aletini çıkardığım anda bilgisayarım kapanıyor anlayacağınız. Maalesef baştan başlayacağım, bu sabaha kadar p'yi ve r'yi tekrardan bitirip iyice rahatlamayı düşünüyorum. Halledeceğim Allahın izniyle, teşekkür ederim. Bugün ki soruların hiç birisine de cevap veremedim, bu yüzden de herkesten affola. Kim bilir belki bu gece bir hırsla hepsini anlatabilirim de beklemede kalın...
-
688.
+1Kardeş cugu atıyom artık boşladın iyice a dan z ye kadar 2 günde yazılacak şey bekletiyosun insanları aq en başta atılmıycaktın ozaman işe
-
-
1.
0kardeşim yorumun için teşekkür ederim ama ben rastgele bu işi yapmıyorum. insanlara danışıyorum, okuyorum, profesorlere bile gerekirse soracağım. Bir de 2 güne biter demen beni biraz düşündürdü, çünkü ben 1 bölümü bile atlamamaya özen gösteriyorum. Ve de istesem atmam ama sizlerin yaşadığı siniri stres'i biliyorum sadece yardımcı olmak istedim. emin ol tüm bölümlere bakınca ve de görüyorsundur bilmediğin bir sürü bölüm hakkında bilgiler veriyorum. Bu da beni fazlasıyla yoruyor. Tekrar teşekkür ederim.
-
2.
0Duygusala bağladın bin
-
1.
-
687.
0Faydali başlık
-
vinovat li ya selamm ne habeerr
-
gelenler direkt caylak veya silik amk
-
saksocektiren
-
acayip ve tuhafin nicki mi degismiz
-
entiriye resim ekleme
-
sevdiklerinize bir çicek alın
-
kadın milli voleybol takımı oyuncusu
-
acayip tuhaf ve yamuk
-
giyim mağazalarına gidip
-
aşk sizin icin ne demek
-
bütün kpop böyle olsa
-
emel1971
-
inci sözlügün bitik bir yer olduğu gerçeği
-
en sonunda dayanamayıp bıçaklıyordu
-
beyler maaştan maaşa yasıyorum
-
beyler bitkiler reçine dökerek sıçıyormuş
-
beyler bu karıyı dövmüşler
-
memati femboy musun
-
aziz sokie penisi
-
sözlük bitmeş
-
vikings caliyo ama yapıyor abi
-
sözlüğe femboy getirin abi
- / 1