1. 1.
    +53 -1
    edit: 17. sayfada ekledim karadelik konusunu.

    30 temmuz konum karadelikler.

    bu arada 15 sayfada zerolegolas'ın hazırladığı uzaylı mitleriyle ilgili antik argümanlar var. çoğusu orjinal ve internette kolay bulamayacağınız şeyler. bu konulara merakınız varsa sorularınızı zerolegolas'a sorun.
    `

    ---,,,,---,,,,---
    en yeni edit: başladım 14. sayfadan devam ediyoruz. galaksiler ile başladık. sabaha doğru karadelik ve gezegenlere bakarız.

    duyuru: 28 temmuz yani bugünün yeni konularıyla yaklaşık yarım saat sonra buradayım. sizler de katkı verin bi zahmet tek taraflı olmasın. bu arada başlığa bir sürü ek bilgiler ekleyen panpalarımız var şukulayın muallakleri

    sabah hastalandım akşam başlıyorum. ( edit: lan yukarı bakın 14. sayfada diye yazmışızya. güncellemler en tepeye yazılacak )

    ---... ---... ---
    26 temmuz konuları

    EDiT: nasanın mars aracı ile ilgili bir animasyon var zaten yazının sona ekledim. (mesajla çok sormuşsunuz bunu)

    önemli: beyler uzaylı mı var diyorsun sen yani mesajları atmışsınız bir sürü.

    olayı bu kadar dar bir kalıba indirgemenin mantığı yok. birincisi bizim bu başlıkta konuştuğumuz uzay denilen sonsuz yer. bu ilgi çekmiyor da uzaylılar mı ilgi çekiyor.

    ikincisi işin uzaylı boyutu hep magazinsel olmuştur. ama tarih boyunca da dünyada bunlara ait garip hikayeler olmuştur. e doğal olarak uzay denilince uzaylı kavrdıbına değinmeden de olmuyor. uzaylılar var olm hepimiiz gibecekler sohbetinden ziyade daha gerçekci bir tartışmanın öznesi olabilir bunlar.

    ama dediğim gibi konu uzaylı değil uzay

    uyarı editi: turkishmusic.org'daki sezen aksu tartışmasına dönemsin amk . birincisi din tartışmasını en son yapın lütfen. materyalleri toplayalım. ikincisi o gezegen mi şu yıldız mı kavgası ne amk mal mısınız.

    ---,,,,,,,---,,,,,,,,,,,---,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,---,,,,,,,,,,,,,

    önemli edit: çok güzel bir kaynak buldum. şu uygulamayla uzayda kısa bir yolculuğa çıkın önce bi:

    http://scaleofuniverse.com/

    edit: http://www.youtube.com/watch?v=VVGb7JU4TSU şu müzik eşliğinde devam edelim daha iyi gidiyor.

    meslea vy canis majoris'tan başlayalım. ölçülebilen en büyük yıldız budur.

    1-) güneşle ve diğer gezegenlerle kıyaslamasına bakın şurdan

    http://pics.sterngucker.d...envergleich-444858.mx.jpg
    http://upload.wikimedia.o...d_VY_Canis_Majoris-tr.png

    http://asymptote.files.wo...com/2007/05/sunvycomp.jpg

    http://img.donanimhaber.c...249E68D010CF91968EDE9.jpg

    ne kadar büyük değil mi * ama tüm evrende iğne ucu kadar bile etmiyor

    2-) mesela bilinen evreni anlatan bir şema dikkat edin aklınızı kaçırmayın

    http://education2.marssoc...ale_of_the_universe-b.jpg

    3-) bütüne doğru giden bir çalışma inceleyelim ( edit: bütün dediysek en sona kadar değil. sadece vy canis majoris ve dünya karşılaştırması var. aklımız almıyor tabiki bu devasas oranı.. diğer yandan hemen bi üsteki şemada tahmin edilebilen bütün var. bu şemayı iyi inceleyin. )

    http://www.youtube.com/watch?v=c8CgDGhYKe8

    4-) saturn den çekilen dünya resmi (bunu geçen hafta açıkladı nasa)

    http://i.dailymail.co.uk/...000005DC-471_964x1039.jpg

    biraz da komplo teorilerine bakalım *

    mesela ay'a gittikten sonra neredeyse 40 yıldır insanlar bunu denememiştir tekrar. teknolojinin bu kadar gelişmesine rağmen neden bunun devamı gelmedi ?

    ay hakkında bir kaç bilgi

    • Güneş sistemimizde, çevresinde dolandığı gezegene oranla bu büyüklükte başka bir uydu daha yoktur. Ay, Dünyamıza nazaran çok büyük bir uydudur; Dünyamızın yaklaşık ¼’ü kadardır. Aydan sonra, gezegenine oranla en büyük uydu Jüpiter’in uydusudur ki o da Jüpiter’in ancak 1/8’i kadardır.

    • Dünya gibi küçük ve çok zayıf bir gravitasyon alanına sahip olan bir gezegenin bir uydusu olmaması daha doğal olurdu. Örneğin Merkür ve Venüs’ün uyduları yoktur veya çok çok küçük oldukları için henüz keşfedilemediler. Fakat dünyanın var! Hem de sıradan bir uydu değil, yaklaşık 3458 kilometre çapında dev bir uydu!

    • Ay ile ilgili başka bir cevaplanamayan soru da şudur ki ve gerçekten çok ilginçtir: Güneş sistemindeki tüm uydular, bağlı bulundukları gezegenin ekvator düzleminde dönerler. Fakat Ay, dünyanın güneş etrafındaki yörünge düzleminde dönmektedir. Bizim uydumuz, diğer uyduların uydukları Ekvator Düzlemi kuralına neden boyun eğmemiştir?

    • Başka uyduların yanında ayın küresel biçiminde de bir tuhaflık vardır. Belki diğer uydular da kusursuz birer küre değillerdir ama Ay gibi sırtında bir kambur olanı da yoktur! …Ayın, görünmeyen arka yüzünde kalan çıkıntının ne olduğu şimdiye kadar açıklanamamıştır! Böyle oluşumları kısmen açıklayabilen Med-Cezir teorisine göre bu çıkıntı, olması gerekenden 17 kat daha büyüktür.

    • Ay kraterleri nasıl oluştu? Bununla ilgili iki teori vardır. Birincisi: Meteor veya astroid çarpmasıyla oluştukları, diğeri ise volkanik etkinlikler sonucu oluştuklarıdır. Ancak bu teoriler ile de yanıtlanamayan birçok soru akılları kurcalamaya hala devam etmektedir. Örneğin: Milyonlarca yıldır beraber dönüp durmakta olan Ay-Dünya ikilisi, yüzey şekilleri bakımından neden bu kadar farklılık gösteriyorlar? Eğer meteor veya astroid bombardımanı söz konusu ise, Dünya daha büyük olduğuna göre daha fazla meteor ve astroidi üzerine çekmesi gerekmez miydi? (Bahsi geçen meteorlar, küçük çaplı şeyler değil; yani atmosferimizin yakıp kül edemeyeceği kadar büyük meteorlar) Oysaki tam tersine! Ayda kraterden geçilmiyor, dünyada ise yok denecek kadar az!

    • Ayın kraterleri ile ilgili başka bir anormallikte geniş çaplarına rağmen çok sığ oluşudur. Ayın en büyük krateri olan Gagarin krateri’nin çapı 298 kilometre olmasına rağmen sadece 6 kilometre değinliğindedir.

    ayın hareketi. arka kısmını bilmiyoruz dönmediği için.

    http://upload.wikimedia.o..._phase_Oct_2007_450px.gif

    beyler nasanın mars çalışmasının zorluklarını anlamak için şu videoyu izleyin. her şey kolaylıkla olmuyor .

    http://www.youtube.com/watch?v=P4boyXQuUIw
    ···
   tümünü göster