/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +6
    Osmanlı türk değildi diyen yok. ama velakin milliyetçiliğin, türkün öne çıktığı bir devlette değildi. padişahların annelerinin alayı, yabancı ırklardan köle kadınlar. devlet adamları desen çoğu ha keza öyle. sokullu, türk mü şimdi? değil. örnekler çoğaltılabilir. tebaaa açısından da, artık bir imparatorluk olduğu için, milliyet ayrımı yapılmamış. müslüman gayrimüslim ayrımı yapılmış. yani din ön plana çıkarılmış. her ne kadar bu zorunluluk gibi bir şey olsa da. Osmanlı da türklüğün esamesi bile okunmamıştır. özellikle kuruluş döneminden sonra. kuruculara türk değil diyen yok, türk devleti değildir diyen yok. ama durum bu.
    ···
    1. 1.
      +1 -2
      panpa zaten yazının 3.satırına bakarsan önce islam sonra Türk ibaresi düştüm..
      ···
      1. 1.
        0
        helal et. koca yazida tek dogru cumle var: 100 yıldır hiç bir şekilde bir tehdit olarak görülmeyecek kadar basit bir ülke.
        sakin ol oglum, avrupa felan titremiyor. avrupa turkiyeyi bir tatil ulkesi, turkleri de adam etmeye calistigi bir azinlik olarak goruyor.
        ···
    2. 2.
      +2
      'osmanlı türk değildir diyenler' buradan sonrasını okumadım panpa:) tamamdır.
      ···
    3. 3.
      +1
      2 satır okuyacağına gaza gelip yordun kendini be mübarek *
      ···
    4. 4.
      +1 -1
      müslüman olsun bizden olsun. şaman türk'ü benimsemem, insan hayvan değildir kabile zihniyetiyle hareket etmek zorunda değildir.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster