/i/İş Güç

İŞLER GÜÇLER
  1. 1.
    +74 -46
    başlıyorum tecrübelerimden yola çıkarak yazayım.
    "plajcılık"

    millet sanıyor ki biz plajda millete şezlongu veriyoruz sonra onlara sadece yemek servisi yapıyoruz. yok öyle birşey. bu sadece gördüklerinizin %10'u.

    yere bebek bezi atanlar oluyor yastık attılar geçen amk şaşırdım kaldım. o çöpleri toplamak başlı başına bi mesele zaten. belediye sahil kenarındakini alıyor geçiyor şezlongların aralarına girmiyor ki.
    ben daha bir siparişi hesaplarken aniden 4-5 sipariş gelmeye başlıyor yukarı çıkana kadar. hele tam siparişi ve para üstünü getirdiğimde adam denizde açılmış gitmiş oluyor ya bi dayak atasım geliyor. beni de görmüyor. parayı bırakıp gitsem uçacak şey olacak bilmem ne yok vermedine getirecek çok yaşadım böyle şeyler.

    adisyon açtıranlar başka dert zaten akşam veririz deyip yoğunluktan faydalanıp kaçanlar başka mesele. adam 8 tane bira içiyor yatıyor. sonra bi ara boşluğumuzdan faydalanıp kaçıyor.
    gelip oturup "biz ücretsiz sandık" diyen çomarlarada şöyle bi tane vurasım geliyor. lan biz neyden geçincez bu bedavaysa ?

    hele şezlongların önüne halı kilim vs. serip önüne oturup sonra "burası belediye alanığğ bizeğğ karışamazsın" diyenlere zaten içimden ettiğim küfürün haddi hesabı yok. bi günde en az 20 tane böyle tip çıkıyor. içimden "ulan s..git" diyesim geliyor ama yapamıyorsun işte. genelde malum ırklardan çıkabiliyor bu kişiler.
    şezlong aralarından geçip gitmeye çalışan saygısız öküzlere ne demeli ? ulan hayvan ayağını sallaya sallaya gidiyorsun müşteri yatıyor oradan kum sıçrıyor kör müsün ?

    ayda yılda bi şezlong almaya gelipte indirim yaptırtmak için zütünü bile verecek adamlar tanıyorum. ulan amk evladı eğer fakirsen paran yoksa indirim yaptırtmaya uğraşma çık gibtirgit kuma yat yani bu kadar zor değil ki.
    bide kendini ifade edemeyenler var. şezlonga "sandalye" demek nedir amk ? "şezonk" "şenzonk" "şestonk" diye hitap edenleri bi nebze anlarım. senin suçun değil kabul ediyorum da ben doğrusunu söyleyince kabul et bare.

    emrivaki konuşanlar zaten bi türlü anlam veremediğim. sanki tsk dan emir geliyor amk "bu adama çiftini 20 tl den" vereceksin diye.

    sabah bi bakıyorum tertemiz olan plaja gece üç beş ayyaş gelmiş 20 tane bira şişesi var yerlerde ıslanmış kumlanmış tertemiz şezlonglar kirlenmiş. ya iç içmesine de emeğe saygı duy bare it. ayyaş dememin sebebi de emeğe saygı duymaması içki içmesinden değil.

    neyse geçtik bunları da şemsiye sorunu var. yere gömsen ayrı dert güneş doğudan doğunca gölge farklı yere batıdan batınca farklı yere düşüyor. adam haklı çift şezlong almış gölge istiyor. gömmezsen uçuyor şezlonglar sağa sola onların peşinden koşmak var bide.

    hele şezlongu ters döndürtenler yok mu. "güneşe çevir" falan diye isteklerde bulunuyorlar. hay ananın amk çok istiyorsan güneşi çık gibtirgit aç bi yatak yat güneşin alnında denizde ne işin var güneşe doğru döneceksen. onları düzeltmesi ayrı dert.

    adam arkada oturmuş gelmiş karpuz kesiyor şezlongların arkasında "dayıığğ yeri değil burası diyorum" hele biji gidirik bişeyler diyor anlamıyorum zaten.

    bide 8 kişi gelip 1 şezlong isteyenler yok mu içimden ettiğim küfürün haddi hesabı yok. ulan amk çomarı sekiz kişi gelip tek şezlong istemek nedir ya ? neymiş efendim eşyaları bırakacakmış. ulan it yan tarafa ser bi halı kilim tarzı bişey ince bi örtü mörtü koy oraya. orası insanların yatması için var.

    en nefret ettiğim replikler bellidir.

    "x fiyata ver şezlongu boş zaten hepsi"

    ulan huur evladı sanane boş olup olmamasından sen alacağın şezlonga baksana bi tane vurasım geliyor ağzının ortasına gavatın.

    "biz buranın yerlisiyiz bi indirim yaparsın artık"

    yarrama indirim yaparım seni gidi fırsatçı seni. ne yapayım yerlisiysen nüfusuma mı geçireyim ?

    "biz zaten eşyaları bırakcaz hanım yatacak biz denize gireceğiz"

    ulan banane kimin denize girip girmeyeceğinden hayır yani sokturtma şimdi denizine 6 kişi gelmişsin 2 şezlong istiyorsun afedersin de arkadaşım gavat mısın ?

    yer beğenmeyenler var bide. sanki ikinci sıradan şezlong verince kazığın üstüne oturtacağız seni. ha çocukları görmek için dersen tamam anlarım. küçük bi evladın vardır onu gözetmek için. ama onun haricinde önden isteyip diretenlerden de hiç hoşnut değilim açıkçası.

    bi de nerenin nereye ait olduğunu anlamayacak tipler var. onlara hiç bulaşmamak gerekir.

    üstümüzde kırmızı tişörtler şezlonglar kırmızı beyaz yan tarafın şezlongları masmavi gelmiş bana diyor ki "yan tarafta size mi ait ?"

    hadi onu geçtim araya kırık şezlonglarla set çekmişim resmen yani onu da mı görmüyorsun ?

    edit: beyler yazmayı unutmuşum amk zor olan mesleklerden sizin de birer örnek verip uzunca yazmanızı beklemiştim kusura bakmayın beklettiysem manevi değerler hariç sövebilirsiniz.
    ···
   tümünü göster