/i/Televizyon

Sözlüğün renkli altincisi.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +3
    Bu başlığımda sizlere Yabancı mini dizi önereceğim.

    Mini dizi sezon sayısı az(genellikle 1 sezon), bölümü uzun olan dizilerdir.(10-20 bölüm ve zamanı da 1-2 saat olabilir)

    Neyse geçelim tavsiyelere;


    Bölüm 1



    Dr. Horrible’s Sing-Along Blog
    Toplam Bölüm Sayısı:3
    Tür:Komedi,Müzikal,Bilimkurgu
    Konusu:Dr. Horrible’s Sing-Along Blog iyi niyeti ve kariyeri arasındaki dengeyi sağlamaya çalışan bir süper kahraman hakkında toplam 42 dakikalık eğlenceli müzikal bir mini-seridir. Sadece internette yayınlandığı halde emmy ödülü kazanmıştır.




    Bölüm 2



    Broken Trail
    Toplam Bölüm Sayısı:2
    Tür:Western
    Konusu:1898 yıllında geçen, iki kovboyun yol macerasını konu alan dizi , 500 tane atı satabilmek için yollara düşen bir kovboyun ve ona eşlik eden yeğenin karşılarına hiç beklemedikleri bir şekilde 5 Çinli kızın çıkmasıyla başlayan hikaye de, kahramanların etkileyici ve sıradışı yolculuklarını tanıklık etmekteyiz. 19 yüzyılın batı Amerikası’nı tarihsel bir örgüyle izlediğimiz, etkileyici doğa görüntüleri ve diyaloglarıyla Western severler ve dinginlik arayanlar için arşivlik olduğunu düşündüğüm dizi, bugüne kadar ki Westernler arasından bana göre en iyileri… AMC kanalı tarafından yayınlanmış olup, 2 bölümden oluşan dizi deneyimli oyuncularıyla da dikkat çekmekte. Nitekim oyuncular dizideki başarılarını, aldıkları Emmy Ödülleriyle de kanıtlamış oldular.




    Bölüm 3



    Tut (Firavun Tut)
    Toplam Bölüm Sayısı:3
    Tür:Biyografi,Dram,Tarih
    Konusu:Hikaye, firavunların kendilerini Tanrı-kral ilan ettiği bir dönemde Mısır’da geçiyor. Güçlü bir firavun ölünce firavunun genç ve toy oğlu tahta çıkıyor. Bu toy oğul da, 1922 yılında bulunan mezarı ile son yüzyılda adından bolca söz ettiren, arkeologlar ve tarihçiler tarafından ölümünün gizemi çözülemeyen ve üstüne hala kafa yorulan Tutankhamun‘dan başkası değildir. Dizi, tarihçilere göre kendisini Tanrı-kral ilan eden ilk Mısır hükümdarı IV. Amenhotep oğlu Tutankhamun’un tahta çıktıktan sonraki hayat hikayesine odaklanıyor.
    Tutankhamun’un babası güçlü bir hükümdardır. Bu güçlü hükümdar vakitsiz bir şekilde ölünce; vasiyeti üzerine Tutankhamun kız kardeşi Ankhe ile evlenerek tahta çıkar. Ankhe, Ka adında bir aşığı olsa da babasının vasiyeti ve kraliçe olma arzusu baskın gelince kardeşi Tutankhamun ile evlenmeyi kabul eder. ilk başlarda babasının da vezirliğini yapmış olan Vezir Ay ve ordu tarafından çok sevilen General Horemheb’in kılavuzluğunda pasif takılan Tutankhamun, bir süre sonra herkesten gizli gizli tebdil-i kıyafet halkın arasına çıkmaya başlayınca, tüm ömrünü geçirdiği sarayın adeta bir fanus olduğunu ve ülkesinde/gerçek dünyada olup bitenlerden bihaber olduğunu fark eder. Tebdil-i kıyafet dolaşmalarından biri sırasında başına gelecek olan bir olaydan sonra ise Tutankhamun’a her şey artık daha farklı görünmeye başlayacaktır. Hakkı olan hükümdarlığı başta olmak üzere birçok konuda büyük bir mücadele Tutankhamun’u beklemektedir.





    Bölüm 4



    North & South
    Toplam Bölüm Sayısı:4
    Tür:Romantik,Drama
    Konusu:Güney ingiltere ‘ de orta sınıf bir aileden gelen genç bir kadının, Kuzeye taşınmasıyla başlayan hikayesini konu alan dizi de, Margaret adlı esas kızımız taşındıkları yerde fabrika sahibi olan John adında bir gençle tanışır. Birbirlerine kuzey-güney kadar zıt olan bu ikilinin arasında geçenlerin, zamanla fırtınalı bir aşka dönüşmesinin hikayesidir. Bu iki zıt kutubun birbirleri için yaptığı fedakarlıklar, Margaret’ ın kendisini aşk, sınıf mücadelesi ve sanayi inkılabı arasında sıkışmış bir vaziyette bulması, kısacası dönem filminin olağanüstü müziklerle harmanlandığı, dekor ve kıyafetleriyle kusursuz olan dizi Jane Austen hayranlarının mutlaka izlemesi gereken bir yapım. 4 bölümden oluşan, sinema tadında bir dizi.…




    Bölüm 5



    The Red Tent
    Toplam Bölüm Sayısı:2
    Tür:Mcera,Drama
    Konusu:Bu hikaye ne Yakup’un hikayesi ne de Yusuf’un hikayesi. Bu hikaye Yakup’un tek kızı ve Yusuf’un en sevdiği kardeşi Dinah’ın hikayesi. O yüzden baştan belirteyim ki islamiyet’e göre peygamber kabul edilen Yakup ve Yusuf isimlerini görünce bu diziyi dini bir dizi sanmayın.
    Yakup, kardeşi ile bir husumet yaşadıktan sonra evini terk eder ve dayısının yanına gider. Oraya vardığı ilk gün dayısının 4 kızından en güzeli Rachel ile tanışır ve aşık olurlar. Yakup, dayısı için çalışmaya başlar. Aradan zaman geçer ve Yakup ile Rachel evlenmeye karar verir. Düğün gecesi Rachel korkar ve yerine ablası Leah’ı Yakup ile evlenmek üzere ikna eder. Leah da Yakup’u gördüğü ilk günden beri zaten aşıktır ve Rachel’ın isteğini kabul eder. Yakup gerdek gecesi duvağın altında Rachel yerine Leah çıkınca şaşırsa da Leah ile gerdeğe girmekte tereddüt etmez. Yakup, ertesi sabah sanki gece durumdan memnun değilmiş de isteği dışında katakulliye getirilmiş gibi dayısına bağırıp çağırmaya başlar. Leah’ı eş olarak kabul ettiğini ama Rachel’ı da eş olarak alacağını ve çeyiz olarak da Rachel ve Leah’nın diğer 2 kız kardeşini istediğini söyler. Amcası ekonomik olarak çıkmazda kaldığı için istemeye istemeye kabul eder ve aç gözlü Yakup bir anda 4 kız kardeşe birden koca olur. Yakup’un 4 eşten 12 erkek çocuğu ve 1 kız çocuğu olur. işte The Red Tent de o tek kız çocuğu olan Leah’dan olma Dinah’ın hayatına odaklanıyor.
    NOT: Merak edenler için; Yakup’a Tanrı tarafından israil ismi verildiğini ve Yakup’un 12 oğlunun soyundan gelenlere israiloğulları dendiğini hatırlatayım




    Bölüm 6



    Our Zoo
    Toplam Bölüm Sayısı:6
    Tür:Drama
    Konusu:1930'lu yıllarda yaşayan bir ailenin gazi babasının savaş anılarını silmek için bir arazi alıp hayvanat bahçesi yapmaya çalışan Mottershead ailesinin gerçek yaşamdan alınma hikayesi…





    Bölüm 7



    The Pacific
    Toplam Bölüm Sayısı:10
    Tür:Aksiyon,Macera,Drama
    Konusu:2.Dünya savaşı sırasında Japon imparatorluğuna karşı Pasifik’te mücadele eden ABD deniz piyadelerinin hayatlarını anlatan dizi, savaşın zorluklarını aksiyon dolu sahneleriyle bizlere yansıtmıştır. Tempolu dizi sevenler için iyi bir tavsiye olacağını düşündüğüm dizi, yeri geldiğinde askerlerin özel yaşantılarına ve duygularına da odaklanmaktadır. HBO tarafında yayınlanmış, 10 bölümlük dizi Band of Brothers tadındadır.
    Not:Mr. Robot'tan tanıdığımız Rami Malek'te oynuyor




    Bölüm 8



    John Adams
    Toplam Bölüm Sayısı:7
    Tür:Biyografi,Drama,Tarih
    Konusu:Dizi, 1770 yılının soğuk karlı bir kış gününde Boston’da başlıyor. Amerika’nin bağımsızlık savaşı ve kuruluş aşamasındaki ilk 50 yılını konu alan mini dizi, tum bunlarin etrafinda idealist avukat John Adams’in politik hikayesi ve dramatik aile hayatina uzaniyor.




    Bölüm 9



    Houdini
    Toplam Bölüm Sayısı:2
    Tür:Biyografi,Drama
    Konusu:Hayatını sihire adamış bir adamın ardından giden insanların ünü ve şöhreti yakaladığını bir insanın hayatında nasıl bir yer alacağını konu edinen film tadında iki bölümlük bir mini dizidir.





    Bölüm 10



    Jonathan Strange & Mr Norrell
    Toplam Bölüm Sayısı:7
    Tür:Fantastik,Tarih
    Konusu:19'uncu yüzyılın başlarında ve Napolyon Savaşları'nın devam ettiği sıradaki bir alternatif tarihte, insanlar büyünün ingiltere'yi artık terk ettiğini ve geri gelmeyeceğini düşünürken iki büyücü ortaya çıkar: köşesine çekilmiş, huysuz, cimri ve kendi hâlinde bir Bay Norrell ile genç, yakışıklı, gözüpek ve pervasız bir Jonathan Strange.
    Bay Norrell, kendi malikânesinde büyü kitaplarıyla haşır neşirken Jonathan Strange ise sevgilisi Arabella ile hayatını düzene sokmaya çalışan ve büyücülük yeteneklerinden henüz bihaber olan bir adamdır. Acaba ikilinin yolları nasıl kesişecektir? Büyü ingiltere'ye geri dönecektir fakat iyilik için mi, yoksa kötülük için mi kullanılacaktır?
    Kaliteli oyuncu kadrosu ve başarılı görsel efektleriyle dikkat çeken Jonathan Strange & Mr. Norrell, ingiliz kanalı BBC One'da 7 bölümlük bir mini dizi olarak yayınlanacak. Dizi aynı zamanda Susanna Clarke'ın 2004 yılında yayımlanan ve büyük ses getirip birçok ödül de alan aynı isimli devasa romanının televizyon uyarlaması


    ···
   tümünü göster