/i/Tespit

  1. 1.
    +86 -40
    Sol ve sosyalist kavramlara hala yanlış ve yanılgılı yaklaşımlar var. Sol ve sosyalist demek toplumculuk ve halkçılık demektir. Bunda daha detaylı açıklama yapabiliriz. Ekonomi ve üretimde, siyasette, sanatta ve kültürde toplumcu bir çizgi izlemek, halkın çıkarlarını her şeyin üstünde tutmak vazgeçilmezdir. Toprak, fabrika, üretim araçları ve her türlü maddi ve manevi değerler halkındır. Yani her şeyin sahibi halktır. Sol ve sosyalist ideolojide din ve inanç düşmanlığı yoktur. kapitalistler sol ve sosyalistliği din düşmanlığı olarak gösteriyorlar. Toplumun tamdıbına yakını sol ve sosyalistlik hakkında yeterli bir bilgileri olmadığı için söylenen bu palavraların ve çamur atmaların etkisi altında kalıyorlar. Peki solcular, sosyalistler sekülerizmi savunuyorlar da, kapitalistler dindarlar mı? Kapitalistler kaderci bir toplum yarattılar! içinde yaşadığımız gerçek yaşamın özüne inmeyen, mutluluğu hayali şeylerden arayan, dünyada yaşadığımız her şeyin sahte olduğuna inanan bir toplum yaratıldı.

    Avrupa’daki toplumlar Rönesans'ın gelişimiyle kilisenin geleneksel etkisinin dışına çıktılar, kilisenin, toplumu saraya, kapitalizme hizmet eden bir makine haline getiren zihniyeti yıkıldı, insanlar daha reel ve daha gerçekçi düşünerek hayatı kavramaya ve öğrenmeye, yorumlamaya başlarlar. Hayata kaba materyalist yaklaşmayacağız ama maddeden uzak, gerçek yaşamla alakası olmayan, varlığı şüpheli olan, ve kapitalizme hizmet eden, afyonlaştırılmış, diyanet eliyle kullanılan sahte din anlayışına da karşıyız. Solcular ve sosyalistler dine karşı değiller, dinin egemen güçler tarafından halkın beynini uyuşturup mevcut kapitalizmin kölesi haline getirilmelerine karşılar. Benim bildiğim islam dini toplumcudur, halkçıdır. Müslümanın malı mülkü ortaktır sözü neyi ifade eder? Bugünkü ideolojik koşullarda müslümanın malı mülkü ortaktır sözü uygulanacak olsa karşımıza sol ve sosyalist bir sistem çıkar. Yani eşitliğin ve paylaşımın ve barışın olduğu halkçı bir sistem çıkar. Kişisel olarak, toplumsal olarak isteyen istediği şekilde inanabilir.

    isteyen camiye, isteyen kiliseye, isteyen havraya ve cemevine gidebilir ve isteyen ateist olabilir ya da daha başka inancı da olabilir. Sol ve sosyalist sistemde dine yasak yoktur, tam tersi din ve inanç özgürlüğü vardır. Tabi sosyalist düzende din devletin değil halkın denetimindedir. Yani bir insan şahsi olarak inanır ya da inanmayabilir, istediği şekilde inanabilir, kimse ona karışamaz. Dinler iyi incelenirse ne kadar sol (halkçı)olduğu görülecektir. Dinler köleci sistemlere karşı gelişmiş ilk toplumsal hareketlerdir. Ortadoğu’da kurulan ilk devletlerin tamdıbına yakını köleci etiketli devletlerdi. Musevilik, isevilik (Hristiyanlık) ve islam dini köleliğe karşı gelişmiş, dönemin devrimci hareketleridir. Hiç bir din hareketi hayali değil, maddecidir ama insanın ruhi dünyasına hitap ediyorlar, morale ve pgibolojiye, maneviyata derinliğine önem veriyorlar. Bazı solcu ilahiyatçıları 3-5 yıldır dikkatle takip ediyorum, anlattıklarını inceliyorum, yaşamı değerlendirdiğimizde, solcu ilahiyatçıların anlattıkları gerçek din, içinde yaşadığımız hayatın kendisidir.

    Yani din demek, içinde yaşadığımız maddi ve manevi dünyanın, yaşamın kendisidir. Dini kitapların hepsi baştan sona kadar hayatı ve yaşamı anlatıyor, topluma, insanlara gerçek hayatı öğretiyor. Yani maddecilik demek dini inkar etmek demek değildir, maddecilik demek doğaya ve yaşama doğru yaklaşmak demektir. Solcu ilahiyatçıların anlattıkları bana çok mantıklı geliyor. Şimdi siz kalkıp Cüppeli Ahmet ve bu gibi din tüccarının anlattığı yalanları mı inanıyorsunuz? Baştan sona kadar para ve kapitalizm kokan bu şarlatanların anlattıklarının neresi gerçek dindir? Dün Amed milletvekili Sayın Altan Tan’ın yaptığı açıklamalar hiç doğru değil. Sol ve sosyalist söylem devam ederse yol ayrımı olacakmış. Ben Altan Tan’a bir soru soracağım: Sayın Tan siz serbest piyasa ekonomisini mi savunuyorsunuz yoksa halkçı ve toplumsal bir ekonomiyi mi? Yani bir toplumda zengin ve fakir olsun mu olmasın mı? Eğer ki, olsun diyorsanız işte bu sistemi en katmerli ve vahşice uygulayan AKP’dir. Ama hayır biz halkçı ve eşitliğin olduğu bir sistemi savunuyoruz diyorsanız niye SOL ve SOSYALiSTLiK sizin gözünüze batıyor!

    Solcu, sosyalist olmak ve sekülerizmi savunmak kötümü? Önceklikle, sekülerizm, sol ve sosyalist kavramların ne anlama geldiğini doğru öğrenip sonra yorum yapalım lütfen. Kapatalizme hizmet eden, kodamanların değirmenine su taşıyan anlayışlardan uzak duralım.Öncelikle, dinin ne olduğunu doğru bir şekilde öğrenmeniz gerekiyor.

    Anladığım kadarıyla siz Emevi dininin etkisi altında kalmışsınız. Emevilerin islam anlayışı gerçek islam değildir. Emeviler islam dinini katlettiler ve bugün islamiyet AKP’nin ve Daeş’in eliyle hala katlediliyor. islam kelime anlamıyla BARIŞ demektir. Yani sizin anlatmak istediğiniz ve savunduğunuz sistem nasıl bir sistemdir? Siz sürekli sol ve sekülerizmi karşınıza alıyorsunuz. Siz, iran’daki sahte dini rejimi mi savunuyorsunuz? iran ve kendisine islam diyen bütün Arap ülkelerinde din maskesi altında kan ve vahşet yaşanılıyor. Türkiye, iran Pakistan ve Arap ülkelerinin hepsinde adeta vahşi kapitalizm ve kölelik yaşanılıyor. Yani Ebu Süfyan ve Muaviye’nin savunduğu sistem yaşanılıyor.

    Siz Muaviye’nin isldıbını mı savunuyorsunuz. sistemde din ve inanç özgürlü Siz islam adı altında kapitalizmi savunuyorsunuz, yoksa sol ve sosyalistliğe düşmanlık olarak görülecek açıklamalarınız ne anlama gelir? Sağcı olanlar ait olduğu yere gitsinler? Kaldı ki gerçek islami değerleri savunanlar değil sağcı, SOLCU ve halkçı olurlar. Çünkü islam’ın özü soldur. Çünkü gerçek islam mülkün Allah'a ait olduğunu ve bütün insanların eşit olduğunu ve herkesin Allah'a ait olan mülk üzerinde eşit hakka sahip olduğunu emreder. Yani Allah'ın mülkü kimsenin tekelinde değil halkın ortak mülküdür. Müslümanın malı ortaktır sözü bu anlama geliyor. Bu konuda kendinizi tekrar gözden geçirmenizi, sol ve sosyalistliğin ne olduğunu doğru öğrenmenizi tavsiye ediyorum.
    ···
   tümünü göster