1. 51.
    +19 -1
    @24 @37 aynı yazarmış zaten. çok güzel ve yerinde küfürler etmişsin takdir ettim.

    amcık necmi biz baktık sana sen de bize bak şimdi.

    bütün ihtimalleri düşünüyoruz şimdi. ben mantık yürütmeyi severim çünkü.
    ihtimaller

    1)dediğini yaptın gibtir olup gittin ve öldün:
    aileni bir düşün bakalım. senin iyileşmeye çalıştığını düşünürken acaba iyiye gidiyor mu durumu derken birden ölümünle sarsılacaklar.
    hastalığın sırasında çektiğin acının çok daha fazlasını o insanlara çektireceksin.

    2)dediğini yaptın gibtir olup gittin ve ölmedin:
    o tutunmaya hiç çalışmadığın hayata geri döndüğünde hastalığından farklı bir yaşam mı bekleyecek zannediyorsun seni?
    sonuç güzel ancak zafer duygusu yok.

    3)iyileşmek için savaştın ve yine öldün:
    hayata sarıldın. seni bırakmayacağım dedin. ama o seni bıraktı. bunun adı yenilgi değildir adeta şehit olmaktır çünkü bu. 2 ihtimalli sonucu görüp ne olursa olsun deyip savaşın ortasına atılıp kahramanca ölmektir bu yaptığın.
    ailen arkandan çok istiyordu hayatta kalmadı ama başaramadı mı diyecek? züt oldu yenildi mi diyecek? sana acıdıkları için buruk gözyaşları mı dökecekler? hayır.
    evet gözyaşı dökülecek belki ama arkandan dedikleri şey farklı olacak. azimliydi, ölüme adım adım giderken bile azraille kavga ediyordu, ölümle savaşıyordu. hem de yeneceğine inanarak bunu yapıyordu diyecekler. ölümün onların içlerini yaksa da içlerindeki o lanet ettikleri gurur onlarla beraber olacak. benim oğlum ölümle bile savaştı diyecek annen. bir şehit babasını düşün. ölen oğlunun arkasından o kadar gururlu ki, o gurur dünyanın en büyük acısını tatmış yaşlı başlı adama "vatan sağolsun" dedirtiyor.
    kaçarken vurulmuş bir asker mi olmak mı istiyorsun yoksa savaşırken mi necmi?

    4)iyileşmek için savaştın ve hayatta kaldın: bu ihtimali anlatmama gerek yok sanırım ama şu kadarını söyleyim hayatın eskisinden çok farklı olacak. arkadaşlarına bakarken onları savunmasız canlılar gibi görürken kendini adeta bir gladyatör gibi göreceksin. çünkü o arenadan çıkabilen bir insandın sen, o arenaya hiç itilmemiş insanlardan değil. belki onlar kadar sıradan olmayı isteyeceksin o acıları çekmesem daha iyi olurdu diyeceksin ama bu ihtimal sonucunda:

    "baban anneni gibtiği için değil,sen azraili gibtiğin için hayattasın" * *
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster