1. 1.
    +154 -5
    tatil için ürkmezde bulunan kel adamla tatlı bir sohbette bulunduk. sanılanın aksine çokta gibici bir insan değil, çok sempatik, sevimli, mütevazi ve espirili bir adam. 5 kişilik bir ailenin en küçüğü. yoksul ailesine bakabilmek için liseyi okumamış ve direk ferre sektörüne atılmış. ilk zamanlar gay ferrelarında oynamasına rağmen bunu hiç yadırgamamış ve gibini adeta bir sırık gibi kullanıp en yükseğe çıkmayı başarmış.

    k.-kel adam i.-inci

    i. öncelikle türkiyeye hoşgeldiniz. bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

    k. teşekkürler hoşbuldum. 29 yaşındayım. kendimi bildim bileli gibişiyorum. ilk zamanlar bu işi ihtiyaç için yapıyordum ama bir yerden sonra işin zevkini çıkarmaya başladım. yoğun iş temposundan sıyrılıp biraz dinlenmek için türkiyeye geldim pek tanınmam diye. ama maşallah kendi ülkemden daha çok tanıyan var beni burada. (gülüşmeler)

    i. ferre sektörünü tercih etmenizdeki neden neydi?

    k. biz üç kardeşiz. ben en küçükleriyim. babamın ufak seyyar bir hotdog tezgahı vardı ve çok kazanamıyordu. borçlar kapıya dayanmıştı iyice ve annem artık sinir krizleri geçiriyordu. ablam evden kaçmıştı ve abim bütün gün evde domuz gibi yatıyordu. benim de liseye başlayacağım zamanlardı. bir gün bir elektrik direğinde bir yazı gördüm "bizimle çalışmak ister misiniz?" diye. altında da telefon numarası vardı. hemen bir telefon kulüebsinden numarayı aradım ve gelin yüz yüze görüşelim dediler. gittim. ferreciymuş meğersem bunlar. dediler ki işte şöyle şöyle bi film çekiyoruz. şu adamın zütünü oynar mısın? sana şu kadar para vericez dediler.

    i. bi adamın zütünün figuranı olarak işe başladınız yani?

    k.(gözleri doluyor) evet. gerçekten paraya çok ihtiyacım vardı ve bunu yapmak zorundaydım. ilk film tecrübem böyle olmuştu. 1-2 hafta oturamamıştım zütümün üstüne (uzaklara bakarak acı acı tebessüm ediyor) ama tanrıya şükürler olsun ki o kötü günlerin hepsi geride kaldı. o havuzlu villadaki gibiş sahnelerini çektiğimiz ev artık bizimdi. rutubetli gecekondu evinden öyle bir eve geçmek gerçekten rüyaydı bizler için.

    tanrıya inanıyorum ibadetimi yerine getiriyorum

    i. (üzülmüş gibi yapıyoruz) gerçekten zor bir hayatmış. peki dinle aranız nasıl?

    k. dini inançlarım tamdır. her pazar kliseye giderim ve her filmden sonra gider günah çıkartırım. asla bir filmimde rahibi oynamam veya rahibeyle ilişkiye girmem. kutsal bildiğim değerlere saygım sonsuzdur.

    bir zamanlar bende 31 çekiyordum

    i. peki isterseniz biraz daha filmlerinizle ilgili konuşalım. en zor film sizin için hangisiydi ?

    k. (gibini sıvazlıyor) hmm.. sanırım 2004 yılında çektiğim müdür yardımcısı filmiydi. yeni yeni başlamıştım bu işlere ve benim ilk defa karı gibeceğim filmdi. bi tane cadılar bayramında yani okulların boş olduğu gün gizlice okula dalıp filmi çekecektik. nitekim okula girmeyi başardıkta. heyecandan kalbim güm güm atıyordu. her ne kadar zütümü defalarca gibtirmiş olsam da hala bakirdim ve bir zamanlar bende 31 çekiyordum. beraber oynayacağım kişiyi çok merak ediyordum. biz herşeyi hazırladıktan 5-10 dk. sonra geldi. gördüklerime inanamamıştım.

    i. kimdi ?

    k. (kel kafası kızarıyor) dur kesme o.ç. anlatıyorum işte. gelen kız yıllar önce evden kaçan ablamdı ve senaryo benden ablamı gibmemi istiyordu.

    i. şaka yapıyorsunuz?

    k. (sinirleniyor) ananın dıbını yapıyorum muallak! yalan borcum mu var huur çocuğu???

    i. (tırsıyor) tamam isterseniz biraz daha sakin olalım. ee peki gibtiniz mi ablanızı ?

    k. (susuyor)

    (sessizlik)

    (biraz daha sessizlik)

    i. anladım. peki konuyu değiştirelim biraz. en komik anınız nedir?

    k. bir çok anı ve olay var aslında. ama en komiği, hani sizin gerzek şaban filmi var. orada r.i.p. kemal sunal figuran olarak oynuyor biliyorsunuz ve piskopat bir yönetmeni var. o filmde bir tokat sahnesi vardı ve kadınları karıştırıp yanlış kadını tokatlayıp patronun karısını tokatlıyordu.

    i. eheheh evet

    k. (kahkalarla devam ediyor) işte aynı o muhabbet başıma geldi. bende 2008 yılındaydı sanırım, bir ev hanımını gibme rolüm vardı. ben tamirciydim ve evdeki hatunu gibicektim. senaryo bu. bizim brezzersın sahibi de almış karısını gelmiş film çekimini görmeye. ben tabi geç kaldım biraz muhabbetten haberim yok. telefon gelmiş patrona "abi koş gel siteyi heklediler bizim" diye. gitmiş bu da karısına sen kal demiş. bende geldim ve kadınla tanıştım. bana patron olduğunu falan söylemedi. gibiverdim oracıkta. çok sonra bir iş toplantısında patronun yanında görünce anladım muhabbeti. hayır bizim yönetmen de huur çocuğu. uyarsana bilader patronun karısını gibiyon diye. ekmeğimle oynuyor züt. yalvardım yakardım o kaset kimsenin eline geçmesin diye. umarım patronum bu yazıyı okumaz (sahte sahte gülüyor)

    i. (sıkılmış bir şekilde) inci sözlükte binlerce hayranınız var ve sizleri çok seviyorlar. inci sözlüğü takip ediyor musunuz ?

    k. lol. elbette ediyorum. sırf takip edebilmek için hızlandırılmış türkçe kursu aldım. çok güzel şeyler var. çok seviyorum hepsini ve şunu unutmasınlar ki kel abileri onları çok seviyor ve her hatunu onlar için gibiyor. (yüzünü ekşitiyor) inci giber

    i. son olarak söylemek istediğiniz birşey var mı?

    k. (düşünüyor) yok.

    resimleri ve ses dosyasını biraz sonra paylaşacağım arkadaşlar.

    diğer röportajlar ;

    (bkz: adolfu buldum ve bizler adına röportaj yaptım)
    (bkz: sabriyle inci sözlük adına röportaj yaptım)
    (bkz: ozan güvenle yapmaya çalıştığım röportaj)
    (bkz: serkan kardeşle inci sözlük adına röportaj)
    (bkz: fatih sultanla sizler için röportaj yaptım)
    (bkz: hababam ahmetle inci adına röportaj yaptım)
    (bkz: şahin k ile inci adına röportaj yaptım)
    ···
   tümünü göster