1. 1.
    +16 -1
    sade bir hayatı var. amacı şan şöhret değil, sadece başarılı olmak. alay edilmeyi kafasına takmıyor. sadece biraz fazla abartıldığını, o kadar da anlatıldığı gibi anormal biri olmadığını söylüyor. idölünün genç takımdaki halit olduğunu söyleyen , 26 temmuz 1984de dünyaya gelen sabriyle hayata dair kısa bir röportaj yaptık.

    sabri-s. inci-i.

    i.öncelikle bizi kırmayıp röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için inci sözlük adına çok teşekkür ederiz. sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

    s. öncelikle sizi kırmayıp röportaj teklifinizi kabul ettiğim için rica ederim. benim için büyük onur verici bir olay. genelde insanlar benimle taşak geçmek için röportaj yapmak ister fakat ben sizin samimiyetinize ve tatlı dilinize güvenerek geldim. beni tanıyanlar tanır, köpekler istedi diye atlar ölmez.

    futbolcu olmasaydım kaleci olacaktım

    i.evet.. neden futbolcu olmayı tercih ettiniz?

    s. aslında bunun bir çok nedeni var. ama en büyük etken tabi ki futbolu sevmem. küçükken televizyonda susam sokağı falan vardı. ne bileyim adile teyze çıkardı kuzucuklarım benim derdi. o an karar verdim futbolcu olmaya. eğer futbolcu olmasaydım kaleci olurdum.

    i.kendinizi başarılı buluyor musunuz peki?

    s.elbette. arda gittikten sonra yeni kaptan ben oldum.her önüne geleni de kaptan yapmaz bu kulüpte. demek ki başarılıyım ve bir şeyleri doğru yapıyorum. tırnaklarımla kazıyarak geldim bu noktaya. ve galatasaray tarafı şunu bilsin ki kesinlikle bu sene arda atletiko madridde başarı olacaktır.

    adının morinyo olduğunu söyleyen bir adam aradı

    i.avrupada oynamayı düşünüyor musunuz peki?var mı öyle idealleriniz?

    s.aslında teklif geldi bi kere. adının morinyo olduğunu söyleyen bir adam aradı beni cepten gizli numaradan. alo dedi sabriyle mi görüşüyorum. evet dedim buyurun. dedi ben real madrid teknik direktörü morinyo. sağ bekte çok sıkıntı yaşıyoruz, bizim senin gibi bir sol açığa ihtiyacımız var dedi. kafam karıştı tabi o öyle diyince. tabi dedim benim en büyük idealim zaten real madridde top koşturmak, neden olmasın dedim. bu telefondaki gülmeye başladı. peki seni reale almamız için ne kadar istiyosunuz bizden dedi. bu konular beni aşar, kulübümüzle görüşmeniz lazım dedim. daha bi gülmeye başladı. tamam tamam ben seni arıcam dedi. kahkahalar atarak kapattı telefonu. biri işletmişte olabilir beni bilmiyorum. türkçe konuştuk çünkü morinyoyla.

    pu huur çocuğu bunlar

    i.anlıyorum. peki internette sizinle çok alay ediyorlar, çok eziyorlar sizi. adeta bir zeka özürlü futbol canavarı gibi davranıyorlar. bu konuda ne düşünüyorsunuz?

    s.hepsini takip ediyorum ve bazen gerçekten kendimi yedek kulubesine kapatıp saatlerce ağladığım oluyor. kafaya takmamaya çalışıyorum ama bunlar babadan oğula nesil heralde. pu huur çocuğu bunlar. sırat köprüsünde hepsinden hakkımı isteyeceğim. benim ahımı aldılar, umarım ahımda onları alır.

    i.ama gerçekten fotoşop olmadan da, doğal haliyle çok komik hal ve hareketleriniz var. mesela kendinize attığınız bir vücut çalımı var. sanırım kayserispor maçıydı?

    s.(sinirleniyor)sizler beni anlamıyorsunuz. ben öldüğüm zaman ne yapmak istediğimi anlayacaksınız. o maçtaki hareketim tamamen rakibe pgibolojik baskı uygulamaktı. kendimi salak gibi göstererek rakibin beni hafife almasını sağlayacaktım.

    i.biraz zorlama bi cevap oldu sanki?

    s.hayır yarak kafalı. gayet ciddiyim.

    i.aslında şanssızsınız birazda. mesela formanızın arkasına sabri yerine sarbi yazılması gibi.

    s.ya o formayı basan adamın var ya, anasını gibeyim ben anasını. taşak oğlanı yaptı beni bin kurusu. üzüntüden çapraz bağlarım koptu.

    i.peki herkesin formasını kaldırıp atletindeki yazıyı gösteririken sizin atleti de kaldırıp göbeğinizi göstermeniz?

    salak mıyım tribünlere boş atleti göstereceğim

    s.ben o yazıyı aslında yazmayı unuttum. o zamanki teknik direktörümüz reykarttı ve böyle böyle atletlere yazı yazıcaz dedi. ok dedik uyar bize. herkes yazdı kalemi bana verdiler. kalem bitmiş şansımı gibeyim. bende salak mıyım tribünlere boş atleti göstereceğim? onun yerine göbeğimi gösterdim. unutmayın ki kurt kocayınca kuzunun maskarası olurmuş.

    i.muhakkak. küçükken idölünüz olan futbolcu kimdi peki?

    s.tsubasa ozhora kesinlikle. yemin ederim kimse inanmıyor bana ama bende bir gün onun gibi süper şut çekeceğim. o biliyorsunuz şut çektiği zaman top baya bir havalanıyordu sonra aniden yere inip aşırtma bir şekilde gol oluyordu. 20 senede topu dikmeyi öğrendim, yere bir türlü indiremedim. unutulmasın ki sakla samanı gelir zamanı.

    ben ekşi sözlükte yazıyorum

    i.çok keyifli bir röportaj oldu teşekkürler. son olarak inci sözlüğü takip edenlere bir mesajınız var mı?

    s.ben ekşi sözlükte yazıyorum. inci çok seviyesiz bir yer. insanlar küfür ediyor.o yüzden ekşi sözlük yazarlarına selam olsun. çaylak üyeyim şu an için. uludağın adminine onlarca defa mesaj attım ekşi üyeliğimin aktif edilmesi için ama olumlu ya da olumsuz bir şekilde dönmediler.

    i.çok teşekkürler.

    (röportajın bitiminde sabri allaaah diye bağırararak yerde yuvarlanmaya başlamıştır)

    i. sabri bey napıyorsunuz ?

    diğer röportajlar ;

    (bkz: kel adamla inci sözlük adına röportaj yaptım)
    (bkz: adolfu buldum ve bizler adına röportaj yaptım)
    (bkz: ozan güvenle yapmaya çalıştığım röportaj)
    (bkz: serkan kardeşle inci sözlük adına röportaj)
    (bkz: fatih sultanla sizler için röportaj yaptım)
    (bkz: hababam ahmetle inci adına röportaj yaptım)
    (bkz: şahin k ile inci adına röportaj yaptım)
    ···
   tümünü göster