/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +32
    Bu adamı 100 e katlayacak tonla adam var hiçbiri yahudi değil amk. Siz önünüze gelen herkesi ilah ediyonuz. Batmış gitmiş rockefeller ilah 2008 de kepenk kapatıp rezil olan rotschildler bizim ülkenin çomarlarına göre tanrı gibi bişeyler her şey yaparlar falan shshajajah dünya 5-10 kişiden ibaret değil ne kadar güçlü birisi varsa karşıda da aynı oranda güçlüsü oluyor avrupalı rus çinli. Ve hiçbir aile saltanat sonsuza kadar dünyaya hakim olmuyor sürekli değişiyor güçlü kişiler.
    ···
    1. 1.
      +12 -1
      dünya 5 ten büyüktür knk.
      ···
    2. 2.
      -1
      Rotschild dediğin aile 100 yıl önce Britanya'ya, Osmanlı'ya borç veriyor, Kırım Savaşını dahi finanse ediyordu. Bu adamları kimler 100'e katlıyor söylesene?
      ···
    3. 3.
      +17
      Rotschild dediğin aile onları 100 yıl önce yapıyordu aslanım benim şuan fransada borç içinde yüzüyoroar 2008 krizinde amerikada rezil oldular. Hayallerle yaşama çandarlı ailesi de osmanlıda her taku yapıyordu şuan o hallerinden eser yok. 100 yıl öncede yaşamıyoruz
      ···
    4. 4.
      0
      Bilmiyorum panpa. Link mink atsan okurdum da araştırmak gerek.
      ···
      1. 1.
        +12
        Ailenin şuanki serveti 15 milyar dolar bile değil tek bankaları rotschild&co en büyük 500 bankadan biri bile değil. General energy şirketine ortak olup büyük zarar ettiler mal varlıklarının çoğu 1900 lerin başlarında kayboldu zaten 1800 lerde güzel iş yaptılar. 2. Dünya savaşı sırasında fransadaki malikanelerine el koyan nazi almanyası 2. Adamı hermann göring ailenin ne kadar sanat eseri tablosu vs varsa el koydu. Kapalı bir yahudi ailesi olduklarından sürekli bir gizem yaratıldı komplo teorisyenleri de çıkıp yalanlayan olmadığı için şişirdikçe şişirdiler. Dünyada herkes kukla bunlar arka planda her şeyi yönetiyolar dediler yav böyle saçmalık olur mu kanıt getir dedin mi hiçbişey getiremiyorlar mal varlıkları ortada bunu diyen nerden biliyor anasını satayım beyaz saraya gidip abd başkanlarına sizi rotschild mi yönetiyor diye sordu fed başkanına sizi kim fonluyor diye mi sordu.
        ···
      2. 2.
        +1
        Kabaca 2 söylem var ve tüm siyaseti belirliyo. Birincisi, büyük resim söylemi yani arkadaşın dediği gibi normal insanlar birer planktonsa bill gates, elon musk falan balık seviyesinde, bunlar ise balina ama hiçbiyere yansımıyo bi şekilde "herşeyi" ellerinde bulundurdukları için gizliyolar. Bu kolaycı ve basit söylem, insanı daha kaderci ve determinist düşünmeye iten, böyle olduğuna inanmak isteyenin havada kaptığı söylem. ikinci söylemse senin de anlatmaya çalıştığın, işler çok daha grift ve karışık, ortada bir sistem var (kapitalist sistem) dolayısıyla herşey arz taleple serbest piyasada oluşuyo ve aynı zamanda sürekli değişebiliyo, dün güçlü dediğin ertesi gün batabiliyo vs. Yani kısaca planktonlar ve balıklar var balıklar da büyüyebiliyo veya batabiliyo fakat bu da gözlemlenebiliyo, ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı. Atıyorum elon musk bu kadar gün yüzünde olmasaydı bu kadar parasını katlayamıyacaktı da, bi durum varsa da bu ortada oluyo dolayısıyla abartmaya gerek yok akıllı olup komplo kafasını klagib kapitalizm eleştirisinden ( işte aşırıya gidilip komunist olunabilir veya olabilecek en iyisi bu fakat vahşi kapitalizme gitmemeli diye yakınılabilir) olmadık ne idüğü belirsiz yerlere taşıyıp saçmalamaya gerek yok söylemi var (pozitivist ve progressive söylem). Ben de 2. söyleme yaklaştım özellikle bu aşı olaylarından sonra fakat hala açıklayamadığım fedin sınırsız para basması olayı var. Fed abd hükümetinin olsa problem kalmıcak da değil özel şirket tamamen ve abdye borç olarak veriyo bu parayı. Dolayısıyla bu borç verenin ya da verenlerin dünyanın en zengini olması gerekiyo. Bu noktada tekrardan 1. söylem için doğru mu acaba demiyo değilim.
        ···
      3. diğerleri 0
    5. 5.
      -2
      Kardeşim bir tak bilmiyorsun işin kötüsü bir tak bilmediğinide bilmiyorsun. Liseli olmayı bırakta git biraz arastir bakiyim Arap baharını kim başlatmış. Ülkeleri nasıl batırmış, tekrar borç para vererek kalkındırmış. Senin gibi insanlar bildikleri üç beş bilgiyle burda anca ahkam keser
      ···
    6. 6.
      +2
      Uza hadi dıbına koyduğum youtubedan komplo teorileri izle takıl hayatına devam et
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster